Weer ongeval op de Katerdijk

Zwolle – Donderdagmiddag heeft op de Katerdijk een ongeval plaatsgevonden tussen een lijnbus en een personenauto. Afgelopen dinsdagavond vond ook al een ongeval plaats op dezelfde plek.

De precieze oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht. De bestuurster van de personenauto is voor onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De passagiers van de bus werden door een andere bus verder vervoerd, en zijn net als de busschauffeur ongedeerd gebleven.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Als er straks over een paar jaar vele bussen meer per dag over deze weg rijden wordt het elke dag raak. Een mislukte manier van invullen van de nieuwe baanvakken.

 2. Dit was dus duidelijk een geval van een links af slaande personenauto die een tegemoet komende stadsbus over het hoofd zag.
  Sarcasme-modus aan: natuurlijk geven we de stadsbus de schuld: ze rijden als gekken, nemen overal voorrang, drukken gewoon door, zitten mobiel niet-handsfree te bellen en tussendoor met collega’s te praten. Geen wonder dat er ongelukken gebeuren. Sarcasme-modus uit.
  Maar hoe kan het dat een automobiliste een bus over het hoofd ziet? Verstand op nul, blik op oneindig, poot op het gas. Vrouw achter het stuur, misschien.

 3. Omdat je geen tegenligger verwacht? Waarom zou je daar geen tegenligger verwachten? Ik snap ‘m niet.

  Het enige wat ik minder overzichtelijk vind aan de situatie is als je vanaf de snelweg linksaf richting Holtenbroek wil rijden. Je moet dan opletten dat je niet de busbaan op rijdt maar verder vind ik de situatie niet onoverzichtelijk.

 4. is inderdaad een vervelend kruispunt geworden waar ik ook 2x daags over moet steken.
  Vele malen auto’s door rood licht zien rijden,omdat ze het waarschijnlijk niet doorhebben.
  Ook de bussen gaan met hoge snelheid over het baanvak van de auto’s,terwijl je groen voor je hebt.
  dit is gewoon vragen om ongelukken.

 5. Gewoon een kwestie van onbenullig rijden en daarbij gaat het natuurlijk om zowel de persoon uit de auto als de buschauffeur .
  Beide kunnen natuurlijk wat alerter zijn want het is niet altijd voorrang nemen maar ook voorrang krijgen.En daar gaat het wel eens fout ook bij buschauffeurs die denken veelal overal recht op voorrang hebben en rijden vaak roekeloos door ivm tijdgebrek op de route.

 6. Ik lees altijd maar:gevaarlijke weg of een gevaarlijke kruising!
  Maar het zijn de bestuurders die het gevaarlijk maken!!
  Wij houden ons vaak niet aan de regels of letten niet goed op!!

 7. ach ja je bent als automobilist natuurlijk niet goed bezig als je van de snelweg afrijd en wacht voor het rode verkeerslicht. en als je groen heb dan probeer op te trekken en voor de zoveelste keer een stadsbus door rood gaat waardoor je een noodstop moet maken.
  dit overkomt mij regelmatig!!!!!!!!
  vanmorgen nog om 07.06!!!!!!!>:(
  wachten op de volgende “schuldige” automobilist!

 8. bijna elke lijnbus/stadsbus negeerd daar het rode stoplicht
  ik kom er 2x perdag langs en het is zeker 1Xperdag dat er een bus door rood rijd.>:(>:(>:(>:(

 9. Bij het afrijden van de snelweg heb je _als het goed is_ niets te maken met bussen. Die rijden _als het goed is_ over de busstrook, waar je met je auto niet hoort te komen. Bussen die daar rijden, het is dus maar de vraag of díe door rood rijden. (beko schrijft dus dat er ook wel bussen zijn die het baanvak voor auto’s gebruiken).

  Maar wat dat betreft vind ik de situatie niet geheel overzichtelijk. Ik denk dat ze wel een fysieke afscheiding mogen maken tussen busstrook en strook voor auto’s ter hoogte van de afrit van de A28.

 10. Het gaat hier om de oprit van de A28 daar staan geen stoplichten, de bus heeft daar gewoon voorrang (rechtdoor vanaf Blaloweg) maar deze automobiliste meende er blijkbaar nog even voorlangs te moeten (linksaf van Katerdijk de A28 op)

 11. Ik zat in deze bus. Het was echt uit het niets. Wel vielen in de overvolle bus allemaal naar voren na deze klap. We zagen rook uit de voorkant komen en we moesten met spoed de bus uit. Toen zagen we dat onze bus een auto had geraakt en we waren allemaal erg geschokt. Jammer genoeg heb ik nu opgerekte pezen en extreme spierpijn in mijn heup en arm. Dit is dus toch door de klap en mijn rare val gekomen. Dus zeg maar een whiplash, maar dan in mijn arm en heup.
  Een jongen zei dat zo’n zelfde ongeval al een paar keer eerder had plaatsgevonden en daar schok ik toch wel erg van.
  Ik hoop dat er in de toekomst misschien iets aan gedaan kan worden. De volgende keren zal ik daar echt met een lichte angst de bus in stappen

 12. Ben altijd enorm op mijn hoede voor bussen, stadsbussen, bussen van … bestuurd door bestuurders die niet erg fit zijn.
  Nee, ik sta nooit naast een bus, niet met mijn auto of met mijn fiets.

 13. Onzin! Hoezo niet fit?

  Ben zelf buschauffeur in Zwolle, om een bus te mogen besturen zitten strenge eisen aan vast..

  Busbaan is voor een bus niet voor auto en andersom op katerdijk.. die busstoplichten hebben auto’s niets mee te maken maargoed de automobilisten van tegenwoordig hebben ook veel haast. Ook omdat die stoplichten daar te snel weer op rood gaan… ga eerder van huis zou ik zeggen.. en schuif het niet af op ons die dagelijks in deze drukte rijden! Goedemiddag

Reageer