Kinderen lastig gevallen bij Tormentilweg

Zwolle – Donderdag 3 april heeft zich aan het begin van de avond een incident voorgedaan aan de Tormentilweg in Westenholte waar twee kinderen bij zijn betrokken. Getuigen melden dat het mogelijk om een zedenmisdrijf gaat dat zich even hiervoor had afgespeeld.

03-apr-2014-pd_zwolle-010.jpg

Het Plaats Delict was een geruime tijd ruim afgezet met politielint zodat eventuele sporen niet verloren konden gaan. Even na 22.00 uur kwam een politieauto met de slachtoffertjes en een medewerker van de Forensische Opsporing terug om verder onderzoek te doen. Op aanwijzingen van het slachtoffer is een rechercheur op zoek gegaan naar sporen.

Update:

Zwolle – Donderdagavond 3 april zijn op een speelplaats aan de Tormentilweg twee kinderen lastig gevallen door een man, die onzedelijke toespelingen maakte. Op de locatie is uit voorzorg forensisch sporenonderzoek gedaan. Een nader onderzoek is gestart. 

03-apr-2014-pd_zwolle-011.jpg

03-apr-2014-pd_zwolle-012.jpg

03-apr-2014-pd_zwolle-013.jpg

Artikel delen:
Reacties 36
 1. :(wat is er gebuurt dan, maar ja is het kind misbruikt waarom word er niks meer gezegt er lopen meer kinderen rond dus kom op zeg ik ben ook moeten ik vind dit wel erig hoor

 2. Ik heb ter plaatse GEEN info kunnen krijgen. Alleen van wat mensen die daar liepen in de buurt.

  We wachten even het persbericht af voor JUISTE info.
  Op geruchten en speculaties kunnen we niet varen..

  Laten we even wachten op het officiele bericht

 3. Nou Tsja, ik heb ook even mijn best moeten doen, maar het is wel mogelijk om het te ontcijferen. Wat Tina had willen typen is:

  Wat is er gebeurd dan? En was dat niet drie april? Maar ja… Is het kind misbruikt? Waarom wordt er niks meer gezegd? Er lopen meer kinderen rond, dus: kom op zeg! Ik ben ook moeder. Ik vind dit wel erg hoor

  Dat lijkt me prima leesbaar en de zorg van Tina wordt zo goed duidelijk.

 4. ik woon zelf aan de arnicaweg en zat die avond wel buiten met me vader aan kletsen doen er 2 politie te motor langs reden en later zagen wij ook een oude man met half langhaar met een tasje langs lopen (beetje rennen) die langer laats achter een boom is gaan staan mijn vader had het gezien dat die beetje vreemde gedrag vertoon en is even gaan kijken op het fietspad. en zag hem daar verschuilen onze eerste gedagen waren dat die man wel moe was omdat die best oud is tegen de 60 jaar ofzo maar nu ik dit lees verschrikkelijk misschien iemand uit westeholte die een beschrijving kan geven over de dader misschien is dat wel de gene die ze zoeken

 5. @schafer

  Zeker melden. Je kan beter te veel melden dan te weinig.
  Jou info kunnen ze naast de info leggen van de kinderen en hopelijk deze vent pakken. 😉

 6. ik heb net contact opgenomen met nick schakelaar (wijk agent) hij komt straks naar mij toe en dan ga ik verklaring afleggen kan misschien wel belangrijke informatie wezen

 7. Afschuwelijk. Net zoals dat verhaal van de week wat in de krant heeft gestaan over de Kastanjestraat.

  Sterkte aan de familie van het slachtoffertje.

 8. @schafer
  Je omschrijving van die man doet mij denken aan een bekende zwolse dakloze: bruin grijzig haar, ingevallen gezicht en niet helemaal helder, wat paranoia. Wel vriendelijk verder.

  Die loopt vaak in Dieze of staat zijn kranten te verkopen bij AH Dieze.

  Goed dat je in gesprek gaat met de wijkagent! 🙂

 9. Erg dat er zoeits gebeurt, ik hoop dat die…. gepakt wordt>:(
  Wat er precies gebeurde is nog niet duidelijk voor mij, wachten op meer info maar als hij dat kind wat deed mag die van mij gelijk … nooit meer terug de maatschappij>:(

 10. Bericht door Rob, op 4 april 2014 9:45
  We wachten even het persbericht af voor JUISTE info.
  Op geruchten en speculaties kunnen we niet varen..

  Laten we even wachten op het officiele bericht

  Verstandige oproep!

  Bericht door Rob, op 4 april 2014 10:50
  Jou info kunnen ze naast de info leggen van de kinderen en hopelijk deze vent pakken.

  Huh?!? Wat is er gebeurd met de officiële berichtgeving afwachten?!?

 11. @plantje.

  Hierbij het officiele persbericht..

  Politie onderzoekt lastig vallen kinderen

  Laatste update: 04-04-2014 | 11:29
  Zwolle – Donderdagavond 3 april zijn op een speelplaats aan de Tormentilweg twee kinderen lastig gevallen door een man, die onzedelijke toespelingen maakte.

  Op de locatie is uit voorzorg forensisch sporenonderzoek gedaan. Een nader onderzoek is gestart.

 12. westenholte is erg daar,

  betreft 2 buitenlandse kindjes

  hoe komen die daar, in westenholte ?
  vakantie of daar gedumt misschien

  😮

 13. Soms lijkt het door drukte bij de
  Zwolse politie anders, maar reken erop
  dat ze adequaat en effectief zijn,
  in zo’n ernstige zaak.

 14. Hoorde laatst ook zo’n gerucht in Stadshagen. Ging ook om oudere man van 60 jaar die in de speeltuin kinderen aan het lokken was. Enge toestand!

 15. @Joos: zie de krant en het journaal van deze week over wat er in Zwolle is gebeurd en de daders zijn gepakt + straf is uitgesproken. Zelf even googlen. 😉

 16. Voor deze en vele andere kinderen is het te laat…maar voorkomen is beter dan genezen. Laten we als opvoeders ervoor waken dat onze kinderen weten dat er gevaren zijn en wát die zijn. Maak ze duidelijk dat ze niet in hun eentje buiten moeten spelen maar met vriendjes en vriendinnetjes, dat ze in de buurt moeten blijven, dat ze niet mee moeten gaan met vreemden en geen snoep moeten aannemen van vreemden.

  Verder is Zwolle niet anders dan een andere stad of een dorp: ook hier komen (allerlei) gruwelijke dingen voor en lopen er mensen rond die onwelwillend zijn, die slechte intenties hebben. Sluit niet de ogen voor deze zelfkant van de maatschappij en wees niet naïef. Criminaliseer niet: iemand is onschuldig totdat zijn schuld is bewezen; neem ook niet het heft in eigen hand.
  Leven in angst om ons leven, onze veiligheid en die van onze kinderen daarentegen, is ook niet goed, maar we kunnen samen van Zwolle een veilige(re) stad maken. Laten we dat eens als gezamenlijke missie nemen, in plaats van “Fietsstad van Europa” of “Groenste stad van Europa”.

 17. ERG ERG mooi gesproken @Zomaar een Zwollenaa

  Leven in angst om ons leven, onze veiligheid en die van onze kinderen daarentegen, is ook niet goed, maar we kunnen samen van Zwolle een veilige(re) stad maken. Laten we dat eens als gezamenlijke missie nemen, in plaats van “Fietsstad van Europa” of “Groenste stad van Europa”.

 18. @Zomaar een Zwollenaa

  Goed geformuleerd en een prima insteek!! Geld naar veiligheid en beveiliging in plaats van naar een fietsrotonde en andere niet nodige projecten in verband met predicaten en dergelijke!

  Veiligheid voor de kinderen en het weren van allerlei ‘vieze types’ in onze stad, gaat voor! Op z’n minst gaat die veiligheid voor op prestigezaken als een fietsrotonde en de groenste stad willen zijn.

  Ondertussen allemaal waakzaam en oplettend zijn!

 19. Het een hoeft het ander niet te verdringen!!!

  Veiligheid op wat voor manier voorop, maar het andere kan er rustig naast bestaan.

  Misschien kan het geld wat naar de huldiging voor PEC Zwolle gaat op een betere manier worden ingezet.

  Als PEC zich door de supporters wil laten huldigen, doe dit dan gewoon in het stadion zelf. De onkosten zijn dan voor de commercieele club zelf en de veiligheid staat weer voorop

 20. HETEENOFANDER, niet zo kortzichtig man. Dan kunnen we RTL viert de zomer ook wel aflasten, 5 mei bevrijdingsfestival etc. Geld kan dan wel beter gebruikt worden.

Reageer