Isala Publieksacademie: acuut hartinfarct

Zwolle – Een donderslag bij heldere hemel. Zo wordt een acuut hartinfarct vaak ervaren. In hoog tempo komt er van alles op je af. Dat begint al in de ambulance. In het ziekenhuis wordt de zorg veelal vervolgd bij de afdeling cardiologie met een dotterbehandeling.

Maar soms is een hartoperatie nodig. In het Isala Hartlongcentrum in Zwolle kan zowel een dotterbehandeling als een hartoperatie plaatsvinden, een combinatie die niet vanzelfsprekend is voor alle hartcentra in Nederland. En ook deze zorg staat uiteraard niet stil. Want zowel bij de ambulancedienst, cardiologie als thoraxchirurgie vinden er nog steeds innovaties plaats.

Tijdens de lezing van de Publieksacademie op 14 april a.s. komen deze aspecten aan bod. De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij theater Odeon De Spiegel via tel. (038) 428 82 88. De lezing is thuis ook te volgen via de webstream op www.isalapublieksacademie.nl. Met #IPA14 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend. Meer informatie: www.publieksacademie@isala.nl.

 

De sprekers op deze avond zijn ambulanceverpleegkundige Rudolf Tolsma, cardioloog Jan Paul Ottervanger en thoraxchirurg Roland Laurens. Aan de hand van een casus leggen de sprekers uit hoe de zorg in de gehele keten geregeld is voor patiënten met een acuut hartinfarct in de regio Zwolle. In het tweede deel van de lezing gaan de sprekers in op enkele innovaties. Zowel de zorg in de ambulance als in het ziekenhuis is nog steeds in ontwikkeling. Tot slot wordt ook nog stil gestaan bij misschien wel het belangrijkste aspect van deze avond: hoe voorkom je een (herhaling van) hartinfarct. Hier gaat het dan met name over leefstijl en revalidatie.

 

Vanaf 19.00 uur, tijdens de pauze en aansluitend aan de lezing zijn diverse organisaties vertegenwoordigd in de lobby van het theater. Aanwezig zijn patientenverenigingen Hart&Vaatgroep en STIN en de Hartstichting. Medewerkers van het Isala Leef- en beweegcentrum zijn aanwezig met informatie over hartrevalidatie, en medewerkers van de Isala Academie kunnen meer vertellen over reanimatietrainingen en het leren toepassen van de AED. Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Theater Odeon De Spiegel en Isala Academie.

Artikel delen:

Reageer