Iedereen doet mee in Zwolle!

Zwolle – Een aantal organisaties en inwoners start de campagne Iedereen doet mee. Zet u zich in voor anderen zodat zij mee kunnen blijven doen? Als vrijwilliger, mantelzorger, vriend, beroepskracht of buurtbewoner? Kunt u weer meedoen doordat u ondersteund wordt door inzet van anderen? Heeft uw meegewerkt aan een nieuw initiatief om de kracht van Zwollenaren voor het voetlicht te brengen?
iedereen-doet-mee_240_1.jpg 
Participatie is in! Toch? Het lijkt nieuw, maar dat is niet zo. We kennen heel veel voorbeelden van inwoners, vrijwilligersorganisaties, scholen, buurthuizen, sportverenigingen en organisaties die zich inzetten zodat anderen, maar ook zijzelf mee kunnen blijven doen. Betaald, vrijwillig, af en toe of regelmatig. Dat varieert van een vriendendienst door de boodschappen te doen voor een zieke buurman, huishoudelijke hulp door mantelzorgers, een jongerencentrum dat draait op vrijwilligers, een organisatie die cliënten ondersteunt bij het zelfstandig wonen, tot een gezamenlijke verantwoordelijkheid van wijkbewoners voor een leefbare buurt waar kinderen veilig kunnen spelen. Voorbeelden genoeg!

Veel van die inzet en activiteit is onzichtbaar of is zo vanzelfsprekend dat we het niet meer als participatie herkennen. We willen dat laten zien. Met verhalen, foto’s en video’s. Om hen zichtbaar te maken en om anderen te inspireren. Zij doen mee “Marlies kan mee blijven doen omdat ik haar elke dag ophaal van huis. Zij brak haar been tijdens de wintersport en mag voorlopig niet lopen. Ik maak een kleine omweg en breng haar elke dag naar het werk en naar huis. Kleine moeite.” -Collega Jan Braak- “Ik kan mee blijven doen omdat mijn dochter elke week de boodschappen doet en ik elke week huishoudelijke hulp van Driezorg krijg. Zo kan ik fijn in mijn eigen huis en buurt blijven wonen.” -Mevrouw de Bruin- “Pim kan weer meedoen met de leeslessen, omdat leesouders elke week met hem oefenen met lezen. Niet alleen fijn voor Pim dat hij net als alle kinderen mee kan lezen in de les, maar ook dat er een wereld voor hem opengaat. Al die avonturen en het oplossen van alledaagse dingen in de verhalen, daar leert hij heel veel van. -Loes Bonte, moeder van Pim- Comité van aanbeveling Wilt u dan meewerken aan een serie van foto- en videoportretten waarin Zwollenaren en Zwolse initiatieven hun verhaal delen; om daarmee te laten zien dat iedereen mee doet, zodat zij of anderen mee kunnen blijven doen. Of kent u iemand? Mail dan naar: sociaaldomein@zwolle.nl. En like Facebook. Nelleke Vedelaar demissionair wethouder gemeente Zwolle Marijke Sterkenburg Ideeënmakelaar Zwolle Bart Demmers jongerenwerker Level Z Erna van Dijk beleidsmedewerker mantelzorg en vrijwilligerswerk Hanneke Nolet directeur stichting Focus Annemiek de Wolf directeur De Herberg Tanja de Graaf wijkbewoner Dieze

Artikel delen:

Reageer