Triatlon Zwolle bijna vol

Zwolle – De populariteit van de Zwolse triatlon is enorm. De individuele afstanden zitten voor zaterdag 20 september al vol, maar er is nog plek voor Start2tri en ook voor trio’s is nog plek. Voor de tweede keer start ook de paratriatlon.

De Zwolse triatlon kent dit jaar weer twee afstanden: de achtste- en de kwart triatlon. Vorig jaar stond voor het eerst de kwart triatlon (1 kilometer zwemmen, 40 fietsen en 10 hardlopen) op het programma en het werd meteen een succes. Het mooie snelle fietsparkoers was voor veel atleten de gelegenheid om toptijden aan te scherpen. Daarbij is het rondje Hasselt een uitdagend en vooral mooi parkoers.

Voor de individuele afstanden zit de inschrijving vol.  Er zijn inmiddels honderd startbewijzen vergeven voor de kwart afstand en tweehonderd voor de achtste triatlon. Voor beide afstanden is er wel een reservelijst.  Er wordt op de achtste triatlon in twee startgroepen gestart.

Wie wel eens een triatlon wil gaan doen kan zich inschrijven voor Start2tri waarbij de deelnemers worden getraind op de drie onderdelen van de achtste triatlon, dus 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer een paratriatlon gehouden in samenwerking met  revalidatiecentrum De Vogellanden. Het enthousiasme van de deelnemers en de begeleiders was groot. Iedere deelnemer nam een afstand voor zijn of haar rekening en in trio’s werd de achtste triatlon volbracht.

Ook is er weer een estafette-triatlon (trio’s) over een achtste of een kwart afstand. Elk lid van het team legt een onderdeel af. Beide afstanden kennen 25 startbewijzen. In totaal is er dus plaats voor 50 teams.

Net als vorige jaren wordt deze dag mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers, wie zich als vrijwilliger aan wil melden kan dit doen via de website.

Voor meer informatie kijk op www.triathlonzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer