Feestelijke aftrap bouw IKEA Zwolle

Zwolle – Na een intensieve periode van voorbereidingen, gaat de bouw van IKEA Zwolle op woensdag 9 april officieel van start.  Aan storemanager Sandra Schouten de eer om een van de eerste palen van IKEA Zwolle in de grond te slaan.
 
schets_ikea_zwolle_header.jpg 
Dat het voor vele Zwollenaren een bijzonder moment is, dat is zeker. Het heeft heel wat tijd, overleg en procederen gekost. Om 13.30 is de feestelijke aftrap.

IKEA is in 1943 door Ingvar Kamprad als eenmanszaak in Zweden opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een wereldonderneming. Op dit moment zijn er 302 IKEA woonwarenhuizen in 26 landen. IKEA biedt functionele en mooi ontworpen meubels en woonaccessoires tegen lage prijzen, zodat de meeste mensen ze kunnen betalen. IKEA maakt in de dagelijkse bedrijfsvoering gebruik van milieuvriendelijke mogelijkheden en ondersteunt op structurele basis initiatieven die goed zijn voor bijvoorbeeld kinderen en het milieu. In Nederland heeft IKEA 12 vestigingen: in Amersfoort, Amsterdam, Barendrecht, Breda, Delft, Duiven, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo en Utrecht. Daarnaast zijn er meer dan 6.000 producten verkrijgbaar via de webwinkel op IKEA.nl.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ik lees “Het heeft heel wat tijd, overleg en procederen gekost”,
  tsja, terecht natuurlijk. Zwolle laat niet zomaar elk knullig
  bedrijfje een vestiging openen, op een industrieterrein,
  bijna in Nieuwleusden.

 2. Bericht door pjotr, op 5 april 2014 14:53
  straks dikke file op de A28 heel Zwolle naar IKEA

  Nou, niet iedereen hoor:) ben laatst een keer naar Amersfoort geweest, gewoon om te kijken wat er zo bijzonder aan deze winkel is. 45 minuten en toen stond ik weer buiten, toen had ik genoeg van die “Gamma” kasten gezien.;)

Reageer