Berkum kansloos bij Flevo Boys

Zwolle – Berkum heeft bij koploper Flevo Boys Emmeloord met 2-0 verloren in een duel dat eigenlijk al na een kwartier beslist was. De Zwollenaren creëerden nauwelijks kansen en konden geen moment aanspraak maken op de punten.

 “We wilden het compact houden en met snelle uitvallen druk zetten, maar als je zo snel door verdedigende fouten achter komt kan je tactiek meteen de ijskast in,” stelde Berkum-trainer Roeland ten Berge vast. “In de tweede helft speelden we anders en was er wat meer pressie maar ook toen creëerden we te weinig.”

Berkum miste door schorsingen en blessures een half basiselftal en startte met enkel Chris van der Meulen als eenzame spits. Direct na de start golfde het spel nog even heen en weer maar binnen 10 minuten ging het al mis voor de bezoekers. Linksback Jeffrey Pohowainjaan trachtte met de borst de bal terug te leggen en toen keeper Mathijs Bouwhuis verzuimde uit te komen kon Frank Post onderscheppen en voor een snelle 1-0 zorgen. Direct daarna ging het opnieuw fout voor Berkum toen Arjen Spaan een bekeken pass afleverde op Frank Post, die via het centrum door kon lopen en voor zijn tweede goal van de middag tekende: 2-0. Berkum deed nauwelijks wat terug in de eerste helft en toen Chris van der Meulen na krap een half uur op het Emmeloordse doel af ging zorgde de goed uitgekomen keeper Rodney Rosink bijtijds voor de onderschepping. Het fellere Flevo Boys kreeg daarna nog wel mogelijkheden maar had het vizier na de uiterst efficiënte openingsfase niet goed meer afgesteld.

Na rust zette Berkum meer pressie, met Ricardo Kuijer als extra aanvaller in de plaats van middenvelder Frank Hoolsema. Dat leverde echter drie kwartier lang bitter weinig gevaar op voor het doel van Flevo Boys en de enige keer dat keeper Rosink geslagen leek, na een kopbal van Arjen Westrik, zorgde zijn verdediging rustig koppend op de doellijn voor redding. In het verdere verloop werd de wedstrijd er als kijkspel niet aantrekkelijker op. Berkum wilde wel maar creëerde nauwelijks wat terwijl Flevo Boys het kennelijk wel geloofde. Arjen Spaan was nog een paar keer dicht bij een ruimere voorsprong voor de thuisclub maar eerst vloog een harde knal op de paal en in blessuretijd schoot de polderspits in kansrijke positie hoog over.

Zo bleef het bij een 2-0 overwinning voor Flevo Boys dat daarmee wat vaster op de eerste plaats in de Hoofdklasse C is gekomen. Berkum heeft zichzelf door deze vierde nederlaag op rij verder in de zorgen gewerkt en staat, met een wedstrijd meer dan de achtervolgers, nog maar nét boven de directe degradatieplaatsen.

Flevo Boys Emmeloord-Berkum, 5 april 2014
Eindstand: 2-0 (2-0)

Doelpunten: 8. Frank Post (1-0), 14. Frank Post (2-0)
Gele kaart: Jasper van der Stouw (Berkum)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dennis Horstman, Jeffrey Pohowainjaan (74. Jasper van der Stouw), Dirk Muis, Kees Dorgelo, Ruud Wellenberg (74. Kevin Schmidt), Yassine Assa, Jerrol Poot, Frank Hoolsema (46. Ricardo Kuijer), Chris van der Meulen, Arjen Westrik
Opstelling Flevo Boys: Rodney Rosink, Dennis van der Wal, Arnoud Post, Aran Nijboer (55. Ibo Pala), Arjen Postma, Frank Post, Arjen Spaan, Dick Hakvoort (73. Jeroen de Groot), Abdul Boundati (67.Henry Huysmans), Wesley de Klein, Paul Bergtop

Artikel delen:

Reageer