WVF laat winst schieten in Nunspeet

Zwolle – WVF moest zaterdag aantreden in en tegen Nunspeet. De belangen in deze wedstrijd waren voor beide ploegen groot. Immers WVF strijdt voor een plek in de nacompetitie voor een plaats in de hoofdklasse en had zelfs bij winst nog kans op de titel.

Voor de tegenstander van vandaag was winst ook noodzakelijk om zo ook een plaats in de nacompetitie te bewerkstelligen. Over de hele wedstrijd gezien was WVF de betere ploeg en had het gewoon moeten winnen. Het speelde bij vlagen goed verzorgd positiespel en legde meerdere vlot lopende combinaties op de kunstmat. Nunspeet kon hier voetballend weinig tegenover stellen en probeerde WVF met de nodige overtredingen uit de wedstrijd te halen.

Toch begon WVF slordig en slap aan de wedstrijd en hielp Nunspeet al in de 2e minuut aan een voorsprong. Uit een totaal onnodig weggeven (miscommunicatie) was het Jesse Punt die goed inkopte en daarmee Nunspeet op een 1-0 voorsprong zette. WVF had even tijd nodig om deze domper te verwerken en bleef het de eerste 10 minuten slordig spelen. Daarna kwam de kentering. Het geloof en vertrouwen namen toe en daarmee kwam het voetbal weer in de ploeg. Na eerst nog wat kleine kansjes, een voorzet van Hessel Berends was net te scherp voor de inlopende Marc Peppelenbos en een geplaatst schot van Hessel verdween naast het doel, kwam WVF al snel op gelijke hoogte met Nunspeet. Het was Rob Meijerink die de bal oppikte net buiten de zestien en met een bekeken schot doelman Ruizendaal kansloos liet en daarmee voor de gelijkmaker zorgde 1-1. Het wachten was op een voor sprong van WVF want het was heer en meester en had het middenveld stevig in handen. Het was alleen niet altijd even gelukkig in de afronding. Aan de andere kant stond Wibo van Dijk, die de geblesseerde Mike te Wiele uitstekend verving, op de goede plek om een intikker van Termelez na een voorzet van Hopman te keren. Zo gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in en daar mocht Nunspeet het meest tevreden mee zijn.

In de tweede helft gaf WVF een goed vervolg aan de eerste helft en nam direct weer het initiatief en creëerde het de nodige kansen. Zo was het Bas Bouwhuis die na een goede onderschepping snel speelde op Lennart Bril, die vervolgens de bal goed breed legde op Marc Peppelenbos, maar diens schot verdween helaas langs de verkeerde kant van de paal naast het doel van Nunspeet. Een paar minuten later leek Jeroen van Brummen, na een onnavolgbare actie in de zestien, te gaan scoren maar werd gestuit door hands van een verdediger van Nunspeet. Een terechte strafschop was het gevolg en het was Rob Meijerink die deze feilloos benutte en daarmee zijn ploeg op een verdiende voorsprong bracht 1-2. Het wachten was op de definitieve genadeklap maar die kwam er niet, al had Jeroen van Brummen na een goede solo wel op zijn schoen maar hij schoot voorlangs het doel van Nunspeet. Na een uur spelen moest Hessel Berends geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Kristian Bril. Zo stonden de beide broers (Berrie en Herrie) Bril weer samen voorin, waarin ze de laatste wedstrijden succesvol waren. Helaas verliep dat vandaag anders. Niet veel later moest ook de goedspelende Robbertjan Stals geblesseerd verlaten en werd vervangen door Kevin Peters. Nadat Wibo van Dijk met een prima reflex op een kopbal van Pluim op de been hield, kwam Nunspeet toch op gelijke hoogte. Het was Pluim die achter op de hakken van Kevin Peters liep, zich slim liet vallen , waar scheidsrechter Ouddijk intuinde en zo een strafschop versierde. Deze wist Wibo van Dijk in eerste instantie te keren maar in de rebound was hij kansloos en zorgde Pluim voor de 2-2. WVF raakte hierdoor de kluts een beetje kwijt en Nunspeet geloofde in meer en ging opportunistisch spelen. Pattrick Koning kwam nog als invaller voor Marc Peppelenbos , maar helaas leverde het geen effect op. Vlak voor tijd moest WVF zelfs verder met 10 nadat Kristian Bril zijn tweede(onterechte) gele kaart kreeg. Kristian was hierdoor zo gefrusteerd dat hij buiten het veld nog voor de nodige herrie zorgde. Door deze uitslag heeft WVF deelname aan de nacompetitie nog steeds in eigen hand. Helaas is Mike de rest van het seizoen door een gebroken pink uit de roulatie, maar kan het voor zijn vervanger Wibo van Dijk een mooi afscheid worden. Nog 4 wedstrijden te gaan, dan weten we waar we staan.

 

Dick Noordman

Nunspeet-WVF  2-2 (rust 1-1)

Scoreverloop: 2 Jesse Punt 1-0,17 Rob Meijerink 1-1, 56 Rob Meijerink(strafschop1-2)68 Pluim 2-2

Gele kaart : Nunspeet Scholten , WVF Kristian Bril

Rode kaart: WVF Kristian Bril(2x geel)   

Scheidsrechter: G.Ouddijk

Toeschouwers 300

OpstellingNunspeet:Ruizendaal,Hup,Zwaan,Daalmeijer,Pluim,scholten,vanGemert,Mackay,terlemez(78Leebeek),Hopman,Punt.

Opstelling WVF: Wibo van Dijk,Dion Reijnen,Marthijn van der Steege,Sybren Poppen,Robbertjan Stals(66Kevin Peters,Bas Bouwhuis,Rob Meijerink,MarcPeppelenbos(82Pattrick Koning),Jeroen van Brummen,Lennart Bril,Hessel Berends(60Kristian Bril)

Artikel delen:

Reageer