Zwembad Windesheim open voor publiek

Zwolle – Zaterdag 5 april was er voor het publiek de mogelijkheid het nieuwe sportcomplex van Hogeschool Windesheim te bezoeken. Via een uitgezette wandelroute, voorzien van informatiepanelen en foto’s was een goede indruk te krijgen van allemogelijkheden die het nieuwe sportcomplex te bieden heeft.

05-apr-2014-windesheim_bad-014.jpg

Het prachtige nieuwe gebouw huisvest maar liefst 3 zwembaden: een instructiebad van 20 x 10 meter, een wedstrijdbad van 25 x 12,5 meter en een therapiebad. Bent u geen waterrat? Geen probleem! Het gebouw heeft meer sportieve faciliteiten. Zo komen er bijvoorbeeld een fitnesszaal, een klimmuur, een judozaal en een behandelcentrum.

05-apr-2014-windesheim_bad-020.jpg

05-apr-2014-windesheim_bad-010.jpg

05-apr-2014-windesheim_bad-011.jpg

05-apr-2014-windesheim_bad-012.jpg 

Het nieuwe sportcomplex bestaat uit verschillende ruimtes; een wedstrijdbad, instructiebad, therapiebad, 3 therapiezalen, fitnesszaal, dojo/judozaal en een klimhal. Het gebouw is opgetrokken uit prefab betonelementen met een dak van staal en leggers van hout. Alle baden zijn voorzien van een beweegbare bodem. Het therapiebad heeft een hellingbaan, dit biedt de mogelijkheid om met een rolstoel het bad in te rijden. De entreehal fungeert als bouwfysische grens tussen ‘natte’ en ‘droge’ functies. De luchtvochtigheid in beide gedeelten is verschillend en de entree is een ruimtelijke buffer. De campus ligt in een drinkwaterbeschermingsgebied. Daarom is het bouwen van kelders gevoelig en duur. Door het gebouw aan te laten sluiten op het verhoogde maaiveld is het bouwen van een dure kelder niet nodig. 

Vanaf 9 mei wordt gestart met een try-out maand, oftewel: een maandje proefdraaien in het nieuwe zwembad. Ook het Zwolse publiek kan hier gebruik van maken en in de maand mei zwemmen voor 1 euro. Vanaf 1 juni opent het nieuwe sportcomplex officieel haar deuren. Aangezien we al vóór de officiële opening diverse activiteiten aanbieden, kunnen er in het complex nog wat afrondende werkzaamheden plaatsvinden. 

05-apr-2014-windesheim_bad-021.jpg 

05-apr-2014-windesheim_bad-013.jpg

05-apr-2014-windesheim_bad-015.jpg

05-apr-2014-windesheim_bad-016.jpg

05-apr-2014-windesheim_bad-017.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Ah, eindelijk bij de zwemlessen standaard meekijken? Over een half jaartje mogen we weer twee keer per week. Is toch wat leuker dan in die kille gangen van zitten wachten.

  2. Semiprestigieus zwembad dat weinig te maken heeft met het onderwijsinstituut. Als Zwolle een nieuw multifunctioneel zwembad nodig heeft, was een andere locatie -welke dan ook- beter geweest. Het gezwets over maaiveld en waterwingebied, och… managementtaal. Het is in ieder geval “kassa” voor de Hogeschool: parkeren van de auto kost tweeëneenhalve euro.

  3. Tja, dat parkeergeld op die locatie vind ik ook van de zotte. Niet voor niks dat 95% van de zwemouders daar niet parkeert maar verderop langs de stoep of bij het Greijdanus.

  4. Kunnen ze geen aparte ingang maken wat alleen toegankelijk is voor het zwembad waar je kunt parkeren? En dat je net als bij het hanzebad met je kaartje er weer uit kan? Of dat ze desnoods het kaartje bij de kassa activeren, zodat je er weer uit kan rijden? Ze zijn natuurlijk bang dat de studenten hem anders gratis bij het zwembad neer gaan zetten. Als je de auto parkeert bij de greijdanus of bij de stoep dan kun je een boete of een wielklem krijgen toch. Ik ben afhankelijk van mijn auto en moet bij het therapiebad zijn en voor zwemles. Het is toch van de zotte dat je dan ook nog 2,50 parkeergeld moet betalen. Dat is bijna de helft van de zwemles. Je moet daar nog meer parkeergeld betalen dan in de binnenstad!

Reageer