Be Quick na stadsderby opnieuw de koppositie

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag opnieuw drie punten gepakt. In Zwolle-Zuid werd Zwolsche Boys met 1-4 verslagen. De cijfers waren geflatteerd, maar Be Quick springt door deze zege wel over RDC heen en is nu koploper.

Op sportpark Jo van Marle kregen de bezoekers zaterdagmiddag een heel andere wedstrijd te zien dan in november aan de Boerendanserdijk. In plaats van een groot krachtsverschil is het nu bij vlagen een gelijkopgaande wedstrijd. Zwolsche Boys speel veel mannelijker en zelfverzekerder dan in november. Bovendien is er met Roy Supèr in de winterstop een goede speler aan het team toegevoegd.

Bij Be Quick mistten zaterdagmiddag  diverse spelers. Talha Özen is er niet bij en ook de gebroeders Oosterhof staan langs de kant met pijntjes. Maar de laatste tijd is duidelijk dat sommige bankzitters moeiteloos kunnen meedraaien en dus is er geen reden voor paniek.

 

De eerste twintig minuten heeft Be Quick controle over de wedstrijd, zonder dat het veel kansen oplevert.  Be Quick  heeft de pech de Felix Boessenkool in de openingsfase de lat raakt. Na twintig minuten komt er wat druk op het doel van Raymon Thalen, maar Be Quick overleeft het. In de 28e minuut heeft de roodzwarte ploeg nog pech als de grensrechter de vlag omhoog steekt bij een diepe bal voor vermeend buitenspel. Maar enkele minuten later lacht het geluk de ploeg toe. Een vrije trap van Cas Duiker, op zo’n 30 meter van het doel, wordt van richting veranderd en verdwijnt zomaar in het doel: 0-1.

In de laatste tien minuten voor rust gebeurt er nog het nodige. Sander Aarten, die de keeper eigenlijk al voorbij is, kan de bal voor 0-2 in het doel schuiven, maar mist onbegrijpelijk. Even later zijn het de Boys die in de persoon van Roy Supèr de bal op de lat schieten. In de 42e minuut kan de opponent opnieuw toeslaan, maar de volledig vrijstaande Daan Bouwknegt  produceert een matige kopbal en die eindigt in de handen van Raymon Thalen.

In de 54e minuut komt Be Quick opnieuw tot scoren. Als Cas Duiker een corner neemt, wordt de bal door niemand meer echt geraakt. Dat talrijke aanwezige Be Quickers zien de bal plotseling in het doel liggen: 0-2.

Zwolsche Boys toont zich echter allerminst een geslagen hond en beschikt over veerkracht. Dat blijkt als  Supèr in de 75e minuut een corner binnenwerkt: 1-2. In de minuten erna is het voor Be Quick erop of eronder. Een schitterende aanval over meerdere schijven maakt in de 82e minuut een einde aan de onzekerheid: Aron Tempelman tikt binnen bij de eerste paal: 1-3. In de eindfase van de wedstrijd reageert Karwan Mehrabi goed op een rebound en daarmee verschijnt de ietwat geflatteerde 1-4 op het bord.

Een goede middag voor Be Quick, doordat koploper RDC jammerlijk onderuit ging bij De Weide. Extra zuur  voor Zwolsche Boys omdat De Weide ook rechtstreekse degradatie probeert te ontlopen.

Trainer Arnie Pot is uiteraard ook blij met het behaalde resultaat en ziet zijn ploeg weer op kop komen met nog vier wedstrijden te gaan. “Het was een wedstrijd met strijd waarbij we niet altijd fantastisch voetbalden. We komen met een gelukkig doelpunt op voorsprong, maar verzuimen daarna om het direct af te maken. Toch hadden we grotendeels de wedstrijd onder controle. De 1-3 was echt een bevrijding.”

Opstelling Be Quick: Raymond Thalen, Eric van Beek, Floris Blom, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Felix Boessenkool, Karwan Mehrabi, Bas Buimer, Sander Aarten, Aron Tempelman (85. Wim Nijburg) , Cas Duiker.

Het resterende programma van Be Quick ziet er als volgt uit:

12 april:                Be Quick ’28       –              Den Ham

19 april :               Dieren                  –              Be Quick ‘28

3 mei:                   Be Quick ’28       –              OZC Ommen

10 mei:                 Drienerlo            –              Be Quick ‘28

Artikel delen:

Reageer