Vaartour voor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle gaat Europa in. En supporters van de voetbalclub en andere belangstellenden kunnen het team op Tweede Paasdag (21 april) daarmee feliciteren. Op die dag maken de spelers en coach Ron Jans vanaf 16 uur  een rondvaart door de Zwolse gracht. De vaartocht is een dag na de finale van de KNVB-beker op 20 april. PEC Zwolle neemt het in die finale in de Rotterdamse Kuip op tegen Ajax. Omdat Ajax vanwege de stand in de Eredivisie volgend seizoen uitkomt in de Champions League, speelt PEC als bekerfinalist na de zomer in de Europa League. Niet eerder haalde de voetbalclub uit Zwolle Europees voetbal.
Iedereen die de club een warm hart toedraagt krijgt op Tweede Paasdag de kans om PEC Zwolle toe te juichen voor die unieke prestatie, tijdens een rondvaart door de Zwolse stadsgracht. Als de eredivisionist de bekerfinale verliest van Ajax blijft het bij dat eerbetoon. Mocht PEC Zwolle de KNVB-beker winnen, dan wordt de rondvaart aansluitend bekroond met een podiumhuldiging op het Rodetorenplein.

De route van de rondvaart en het programma voor een eventuele huldiging op het Rodetorenplein bij het winnen van de KNVB-beker wordt later bekend gemaakt.

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Wat gaan we de volgende keer vieren met een rondvaart? Dat de spelers op de training komen? of dat ze zelf hun veters kunnen strikken?

  Met deze actie haal je alle glans van een rondvaart weg!

  Stel je voor PEC verliest de bekerfinale dik van Ajax, de volgende dag een rondvaart omdat ze Europa hebben gehaald, dat slaat toch helemaal nergens op!

  Zo krijgt Koeman toch gelijk en wordt PEC het lachertje van Europa!

 2. Dat de spelers op de training komen? of dat ze zelf hun veters kunnen strikken?

  Dit wordt georganiseerd voor het behalen van Europees voetbal, lijkt me heel iets anders als wat jij hier neerzet.
  Een paar jaar geleden werd er een rondvaart georganiseerd voor Oranje omdat ze de finale hadden behaald (en verloren).

  Zo krijgt Koeman toch gelijk en wordt PEC het lachertje van Europa!

  Ik denk dat er geen Zwollenaar te vinden is die het iets interesseert wat ene Koeman vindt.

 3. Zolang ze niet winnen hebben ze niks behaalt, dan krijgen ze Europees voetbal van Ajax. Je kunt beter de Ajax-selectie een rondje laten varen dan.

 4. Als je iets kunt vieren, moet je het niet laten. Gewoon plezier maken en mocht Ajax met 4-0 winnen, dan stel ik voor dat ze de laatste kilometer zwemmen. 😛

 5. hoe lang gaan ze mee op europees niveau dacht men ?

  We zullen zien, hoeveel mensen wisten ons tijdens het kampioensfeest te garanderen dat we na 1 seizoen op het hoogste niveau zeker weer gingen degraderen. Nu praten wel al over hoe lang we Europees voetbal mee zullen doen. Voor sommige mensen in het nooit goed als je het niveau van Barcelona niet behaalt.

 6. Jasper de voetbal hater moet weer zo nodig stoken en provoceren bij artikel over pec . >:( krijg je met zo aandacht stoornis . 😮

 7. Ik ben het bijna nooit eens met Japser, maar nu wel.
  Waar de spelers van PEC goed in zijn is het rondtoeren met hun Mercedes door de straten van Zwolle met hun audio-installatie op maximaal, wellicht kun ze de boottocht afgelasten en dit met hun auto vieren, maar dan graag bij het stadion?
  Op eigen kracht hebben ze (nog) weinig bereikt, het is vooral afwachten wat anderen doen of gedaan hebben.

 8. Ik vind het ook overdreven een rondvaart moet iets speciaals hebben ,als je wint van Ajax mag je varen ,toeteren door de straten ,feest maken op het Plein.Natuurlijk is het mooi dat je straks in Siberië mag voetballen bv,maar toch.Een huldiging is een huldiging en die kan alleen plaats vinden als er gehuldigd kan worden en dat is met de beker en dat gaat nog gebeuren ook .Heeft niemand meer commentaar ook deze zuurpruim niet haha

 9. PEC heeft gewoon een historische stap gezet dit seizoen.
  😀
  Dat verdient een feestje, niks mis mee.
  Het zou natuurlijk helemaal prachtig zijn als de beker gewonnen gaat worden maar als dat niet mag lukken dan is er nog altijd plaats voor een fuif. Europees is bereikt in het tweede jaar eredivisie!!:o
  Hoeveel clubs kunnen dat ook zeggen?

  Jammer dan, de loting was erg gelukkig.
  Hoeveel keer heeft Zwolle een zeer zware loting gehad terwijl we nog eerste divisie speelden? toen kwamen ze ook regelmatig behoorlijk ver ondanks niet meewerkende scheidsrechters en slechter materiaal.
  Ik zie dit ook eigenlijk niet als een huldiging puur voor de spelers, meer als een feest voor de Zwolle supporters.
  Maandagmiddag is niet ideaal wat mij betreft maar er zullen toch zat mensen zin hebben in een finale afterparty.:D8)

 10. Rondvaart is belachelijk als ze verliezen van ajax.
  PEC heeft dan alleen de voorronde gehaald en nog niet de Europa Leaque.

  Voor de rest trost op de club.
  Maar een verliezer huldigen gaat mij te ver………

 11. lijkt mij dat de gemeente het geld beter kan besteden aan doelgroepen die het echt nodig hebben

  doe maar een huldiging in het stadion
  op kosten van de commercieele club zelf

  lijkt mij geen activiteit vanuit de gemeentelijke belastingen
  te kleine doelgroep

 12. @Damjan

  Ongeacht de uitkomst van de wedstrijd op 20 april gaat PEC zeker europa in.
  Geen verliezers hier, gewoon een puike prestatie.

 13. @bantega

  Klopt, maar het komt toch niet echt goed uit voor mij.
  Gaat mijn plezier niet verpesten hoor als ik niet kan bouw ik m?n eigen feestje wel.;)

 14. @Rial Intrek

  waarom denk je dat ik uit Deventer Kom
  Ben een Zwollenaar die denkt dat het geld beter besteed kan worden, dan alleen aan voetbal

 15. Ik denk dat dit juist de gemeente als geheel geld oplevert. Zolang het niet zoals bij die huldiging van Feyenoord afloopt, maar daar ben ik niet bang voor.

 16. @geld….

  Ik moet helaas ook heel veel belasting afdragen… Ik heb dit liever niet want het word ook weer besteed aan kansloze uitkering trekkers.. Of andere kansloze dingen…..

  Mag ik dan kiezen om voor de rond vaart te betalen inplaats van de belasting?? Dan hebben we een deal!

 17. @ rial intrek: iemand blocken omdat hij het niet met je eens is??? ALs we het allemaal eens zijn, wordt het wel erg saai hier. Hier is vrijheid van meningsuiting! Als je daar niet van houdt, kan ik je wel een lijstje van potentiele emigratielanden geven; NoordKorea, Rusland, Syrie… have fun

 18. Jullie ook allemaal gefeliciteerd met het behalen van Europees voetbal door PEC Zwolle, alweer een mijlpaal. Stelletje zuurpruimen, BAH!
  Ik ben wel trots en besef wel de historische waarde en de volgende stap in de toekomst!!

 19. Pec levert heel bijzondere prestatie en dat mag gevierd worden ook met rondvaart . Is ook goed voor horeca in stad . 😀

 20. lijkt mij geen activiteit vanuit de gemeentelijke belastingen
  te kleine doelgroep

  Eens in de twee weken ruim 12.000 man in het stadion, binnenkort met ruim 17.500 man naar de kuip, huldiging kampioenschap ruim 25.000 man in de binnenstad…..

  Als dat al een te kleine doelgroep is, dan kunnen de mensen die bij de voedselbank lopen en de mensen welke onder de armoedegrens leven hun hart vasthouden. Tenzij het in de gemeente meer dan 25.000 zijn, ongeveer heel Zwolle Zuid onder de armoede grens:o

  Desalniettemin, zeik vooral lekker verder. Maar ik sta de 21e met een biertje en een scheepsfakkel in de handen langs de gracht 8)

 21. Ik baal er wel van als PEC Zwolle de beker wint maar als 15 eindigt in de Eredivisie. De nummer 9 van de ranglijst heeft zo helemaal niets. Geen Europaleague. Zelfs geen voorronde van de voorronde. #al49jaarlangeeneuropeesvoetbalmeer >:(

 22. Als het een beetje lekker weer is dan, niet zoals vandaag dus.
  Dan verwacht ik toch echt wel wat mensen die hier naartoe gaan komen hoor.

  @Henrico

  Volgens mij zit er zo?n instelling ergens in koekdorp vol met driekwarters en ander maf volk.
  Iets met Vetkampstraat geloof ik…

Reageer