13-jarig viooltalent bij Waanders

Zwolle – Tijdens de koopzondag op 6 april gaf de jonge, talentvolle violist Tim de Vries een bijzonder lunchconcert bij Waanders In de Broeren. Hij won onlangs het Britten Vioolconcours voor jong talent en was eerder al te zien in De Wereld Draait Door. Vanmiddag vulde de slechts 13-jarige violist Waanders In de Broeren met meeslepende vioolklanken. Op zevenjarige leeftijd begon Tim viool te spelen. Zijn ultieme droom is om later solist te worden en overal op de wereld te spelen. En hij is hard op weg om zijn droom te vervullen. Hij studeert aan het Conservatorium in Utrecht en maakt deel uit van het Nederlands Jeugdstrijkorkest.
Tijdens het Britten Vioolconcours won Tim de eerste prijs in de categorie 13 t/m 15 jaar met Scherzo Tarantella van Wieniasvki. Tijdens het lunchconcert bij Waanders In de Broeren heeft hij samen met pianist Léon Bak dit prachtige stuk nog een keer laten horen. Ook heeft hij stukken gespeeld van verschillende topcomponisten, waaronder Stravinsky en Elgar. 

Nieuwsgierig geworden naar dit jonge en veelbelovende talent? Kom dan op 6 april om 12.30 uur naar Waanders voor dit Een fragment van Tim de Vries bij De Wereld Draait Door op 21 maart 2014 is hier te zien: http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/311584

Artikel delen:

Reageer