Jesus Christ Superstar

Zwolle – Zondagmiddag 6 april. Een grote stoet mensen trok op naar de Odeon De Spiegel, vol verwachting naar wat komen ging.  De zaal was goed gevuld, het gonsde er gezellig. Het 70 leden tellend Zwolse Muziek Theater was een jaar geleden al begonnen met de audities, de voorbereidingen, het nadenken hoe deze musical vormgegeven zou worden, welke stem het beste klonk en paste. Het decor en vele andere zaken die van belang zijn bij een spectaculaire uitvoering als er vanmiddag op de planken stond. Een musical over Judas, (Hugo Woldendorp). We keken door de bril van apostel Judas naar het lijdensverhaal van Jesus. (Yko Hoekstra) De muziek is krachtig, wanhopig soms, kippenvel gevend. De spelers leven in hun rol, in de wanhoop over de keuzes die Judas maakte, die Jezus maakte. Het spetterde van het podium af. De muziek komt binnen, het wordt vormgegeven in wanhopige, emotionele, aangrijpende melodieën. De mooiste uitdrukking stond in het bijgaande boek: ‘Pa, de mooiste preken spelen zich in het theater af”.
 
jezus.jpg 
Jesus Christ Superstar is een rockmusical die voor het eerst in 1970 werd uitgevoerd. Toen omstreden, er werd heftig geprotesteerd tegen de manier hoe Jezus werd neergezet. Inmiddels is het 44 jaar later. De musical in deze tijd voor Pasen is voor velen nog een onvervalst jeugdsentiment, maar ook voor de jongere generaties blijft het verhaal nog steeds actueel. De vele solopartijen worden met kracht en flink emotie gezongen. Als grote en bekende voorbeeld Maria Magdalena’s (Annelie Franken) "I don’t know how to love him" voor velen het onbetwiste hoogtepunt.  
img_3954.jpg
 
img_4037.jpg
10173692_593962170682355_3747157440879963098_n.jpg

img_4081.jpg
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik heb de voorstelling zaterdagavond gezien en vond het heel indrukwekkend en prachtig uitgevoerd. Complimenten voor het Zwols muziektheater.

Reageer