Het weer: later kans op zware buien

Zwolle – Maandag zijn er perioden met zon en later zal er afwisseling zijn met wat wolken. In de middag komt vanuit het westen een gebied met neerslag onze kant op waarbij ook kans is op onweer en hagel. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidwestelijke richting, het wordt circa 19 graden.

06-04-2014_weerfoto_ijsselbrug.jpg

Donkere wolken boven de IJsselbrug 

Dinsdag is er een mix van zon en stapelwolken waarbij ook kans op een enkele regenbui. Er staat een meest matige wind uit westelijke richting. Het is met maximaal 12 graden een stuk frisser dan voorgaande dagen. Woensdag blijft het onder invloed van een hogedrukgebied grotendeels droog. Er is afwisseling tussen wolkenvelden en zon. Er staat een zwakke tot matige westenwind, het wordt 12 tot 14 graden.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Bij het vallen van de maandagavond is er kans op een actieve buienlijn met gevaarlijke onweerspotentie, De windstoten kunnen daarbij oplopen tot maximaal 90km/u Ook is bij deze buienlijn, dat een Squall genoemd wordt, isook vaak een regenfront aanwezig. Dus onweer, waarvan de intensiteit nog onbekend, met windstoten en veel neerslag.

Reageer