SEIN behaalt opnieuw NIAZ accreditatie

Zwolle – Opnieuw heeft SEIN bewezen de NIAZ-accreditatie waard te zijn. Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) kende SEIN op 4 april 2014 de instellingsbrede accreditatiestatus toe. Het accreditatiebewijs laat zien dat SEIN goede zorg en behandeling levert aan haar patiënten en cliënten. De status is geldig voor de duur van vier jaar.

Van 2 tot en met 6 december 2013 hield het NIAZ een externe audit. Een auditteam bestaande uit tien leden heeft in totaal 75 auditgesprekken gevoerd en 27 werkplekbezoeken afgelegd bij SEIN in Midden- en West-Nederland en Noord- en Oost-Nederland. Op de laatste dag concludeerde de voorzitter van het auditteam reeds dat bij SEIN zeer betrokken medewerkers werken en een continue verbetercultuur aanwezig is.

Het NIAZ onderzoekt of zorginstellingen hun organisatie zo hebben ingericht dat ze voldoende kwaliteit van zorg kunnen bieden. Het NIAZ ontwikkelt kwaliteitsnormen en toetst de toepassing daarvan in zorginstellingen en binnen zorgprocessen. Bij een positief resultaat verkrijgt de instelling een accreditatiestatus voor de duur van vier jaar. De accreditatie van een instelling biedt vertrouwen in het kwaliteitsniveau dat van waarde is voor patiënten, zorgverzekeraars, samenwerkingspartners, overheden en samenleving. Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) is een kennis- en expertisecentrum voor mensen met epilepsie en verwante aandoeningen. SEIN is gespecialiseerd in diagnose, behandeling, begeleiding en wetenschappelijk onderzoek van en naar epilepsie. Om dit mogelijk te maken beschikt SEIN over 2 klinische centra, 12 poliklinieken, woonvoorzieningen, speciaal onderwijs en slaapcentra. Zie ook: www.sein.nl.
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Tsja, helaas heb ik andere ervaringen met het Slaapcentrum van Sein.
    Weinig compassie van de slaappsychologe die vond dat ze mij als een kleuter moest behandelen.

  2. Gefeliciteerd SEIN!
    De NIAZ accreditatie is naar mijn mening volledig terecht toegekend. Onze dochter heeft NFLE en we hebben louter positieve ervaringen de afgelopen jaren met het SEIN Zwolle! Dus hulde aan en respect voor alle medewerkers die hard gewerkt hebben om deze accreditatie opnieuw binnen te halen!

  3. Tijdens mijn opnames in Zwolle, zo’n 4 x een paar maanden. Heb ik enkel klachten gehoord van mede patiënten. Ook zelf ben ik niet te spreken over de werkwijze van SEIN. Ik begrijp deze waardering ook niet. Na alles wat ik heb gezien en gehoord vind ik dit écht onbegrijpelijk. Ik ben al meer dan tien jaar aan het vechten tegen de bierkaai en ik ben niet de enige, tientallen met mij.

Reageer