Test sirenes Zwolle mislukt

Zwolle – Diverse meldingen bereikten Weblog Zwolle over een probleem met het testen van de sirenes, zoals iedere eerste maandag van de maand gedaan wordt om 12.00 uur. Het bleef tijdens de maandelijkse sirenetest volledig stil in de Zwolse wijken, alleen sirenes vanuit (vermoedelijk) Hattem waren ver weg te horen. Het probleem lijkt inmiddels groter, er komen ook meldingen binnen uit Dalfsen, Heino en Oudleusen over het niet functioneren van de sirenes.

Het is nog niet duidelijk of het probleem te maken heeft met de overgang van de wintertijd naar de zomertijd. Er is dus een kans dat de sirenes om 13.00 uur af zullen gaan.

Update: Volgens meldkamer Oost Nederland was de oorzaak van het niet horen van de sirenes een technische storing. Zij hebben het probleem inmiddels gevonden en verholpen. 

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Om 13.00 uur dus paniek? Geen twaalf uur, dus alle deuren en ramen sluiten en de lokale media in de gaten houden…? Of zal de menigte zelf ook de logische oorzaak zoeken in de zomertijd….

 2. in regio aan de andere kant van de IJssel is de test succesvol geweest.

  Dus lijkt mij sterk dat het met de zomertijd heeft te maken..

  aangezien VNOG en IJsselland nu 1 veiligheidsregio zijn.

  althans dat denken ze aan de andere kant van de ijssel 8)

 3. PRIO 2 Graag met enige voorrang telf. contact ac Interne INFO : WAS palen niet allen afgegaan : Europaweg : Apeldoorn

  Komt goed 🙂

 4. @hk dat weet je natuurlijk nooit helemaal zeker. Maar wat ze getest hebben is of ze een bevestiging van de masten hebben teruggekregen dat ze het commando hebben ontvangen. Dat was het geval, dus gaan ze er (na deze “stille test”) vanuit dat het weer werkt.

 5. Het maakt niks uit, je hoort ze anders ook niet tenzij je naast zo’n apparaat woont. De oude waren niet goed genoeg meer !! maar die hoorde ik altijd wel.!!!!!

 6. Was mij ook opgevallen na die tijd toen ik mij realiseerde dat het de eerste maandag van de maand is. Ik heb het totaal niet gemist!

 7. In Zeeland zijn de sirenes gisteren ook niet afgegaan. Toen dacht ik pas verrekt heb ze hier ook niet gehoord. Zouden het de russen zijn? Ha ha.

Reageer