Hartstichting zoekt collectanten in Zwolle

Door Redactie

Zwolle – Van 6 t/m 12 april 2014 is de collecteweek van de Hartstichting. Tijdens deze week vraagt de Hartstichting financiële steun voor het bestrijden van hart- en vaatziekten.

Met deze steun zoekt zij naar oplossingen om hart- en vaatziekten te voorkomen, de sterfte te verlagen en de positie van hart- en vaatpatiënten te versterken. Om de collecteweek tot een succes te maken, is de Hartstichting op zoek naar collectanten. Doet u ook  mee?  Zo kunt u actief bijdragen aan een hartgezonde samenleving.

Baanbrekend onderzoek redt elke dag levens: Zinzy Knapper (4 jaar) werd geboren met drie hartafwijkingen. Na drie ingrijpende operaties doet ze het goed. Ze is nauwelijks anders dan andere kleuters. De laatste operatie heeft Zinzy goed doorstaan. Vijf weken later ging ze naar de basisschool. De Hartstichting heeft de afgelopen 50 jaar geweldige resultaten behaald en er voor gezorgd dat steeds meer mensen het kunnen navertellen. Maar de strijd is nog lang niet gestreden. Er zijn nu 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in ons land. Aan hart- en vaatziekten overlijden per dag 107 mensen en dagelijks komen 1.000 mensen met hart- en vaatziekten in het ziekenhuis terecht. Met slechts 2 uur collecteren, helpt u de Hartstichting. Want het mag niet stoppen: het gezonde leven niet, het werk van de Hartstichting niet en het hart niet. Met uw hulp kunnen we hart- en vaatziekten bestrijden en voorkomen.
 
Hartstichting comité Zwolle zoekt daarnaast ook wijkhoofden voor de wijken: – Diezerpoort; – Ittersumerlanden; – Holtenbroek; – Centrum; – Westenholte; – Assendorp; – Gerenbroek; – Ittersumerbroek; – Spoolde; – Stadshagen; In jouw wijk regel je diverse taken rondom de collecte: Je neemt contact op met de collectanten, indien nodig werf je nieuwe collectanten, je verspreidt de collectematerialen. Aan het einde van de collecteweek neem je de bussen en/of collectelijsten en collectegelden in. En stort je de wijkopbrengst en levert de bijgewerkte registratielijst van de collectanten af aan de penningmeester van het comité. De tijdsinvestering bedraagt 10 tot maximaal 15 uur op jaarbasis, met een concentratie in de maand maart/april. U kunt zich aanmelden via de plaatselijke contactpersoon, Sabine Fien-Bleeker, sabine107@hotmail.com. Of meld u aan via www.hartstichting.nl/collectant of bel met 070 – 315 56 95. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Hartstichting zoekt collectanten in Zwolle”

  1. collecteren is zo uit de tijd !!!!

    als ik een goed doel wil steunen doe ik dat tegenwoordig gewoon met internetbankieren

    tip: zo heb je ook bewijs om giften aan te tonen bij de belastingaangifte

  2. Collecteren is zeker niet uit de tijd.
    Veel mensen steunen inderdaad nu via internetbankieren.

    Maar heel veel mensen geven nog aan de deur.
    Vorig jaar is er nog een bedrag opgehaald van ?? 3.812.491,- door heel nederland. En in Zwolle is er een bedrag van ??17.031,- opgehaald.

    Collecteren loont echt nog wel.

    En daarvoor hebben we inzet nodig van alle vrijwilligers, die we ontzettend dankbaar zijn ieder jaar, dat we op hun mogen rekenen.

  3. Tijdens de stadshagenrun was de Hartstichting op zoek naar collectanten, ik heb mij opgegeven en vervolgens niets meer gehoord…..

  4. Dus Jasper als er bijvoorbeeld iemand van de hartstichting bij je komt collecteren moet jij je eerst verdiepen waar je geld aangeeft? Duh, zeg dan gewoon dat je niets aan goede doelen schenkt.

  5. @e.woud ik heb met mijzelf afgesproken niet meer op jou te reageren, maar in dit geval maak ik graag een uitzondering. Nadat ik mij in een aantal organisaties heb verdiept, maak ik nu alweer ruim 10 jaar elke maand geld over naar drie organisaties (Greenpeace, Aidsfonds en Amnesty). Uiteraard blijf ik op de hoogte van wat anderen en deze organisaties doen, maar er is nog geen reden geweest om deze te vervangen door anderen. Bij elkaar maak ik dus best wel wat over naar goede doelen. En jij? Geef jij aan goede doelen?

  6. @ja-tja daar zit een kern van waarheid in, maar er zijn organisaties die beter of slechter aan sluiten bij je eigen denkbeelden. En je kunt niet iedereen geld geven.

  7. @Linda, wil je mij misschien mailen (sabine107@hotmail.com)?
    Dan kunnen we uitzoeken waar het is fout gegaan.
    We hebben namelijk te maken gehad met een overleden wijkhoofd, waardoor her en der dingen zijn blijven liggen.

  8. Vragen om vrijwilligers, aangeven dat ze zo bijdragen aan de samenleving, stukje emotie erbij van een verhaal van een kind van vier jaar, wat cijfers uit de statistieken: zoveel mensen hebben er last van. Mooi in praten op de emotie noemen we dat.

    En wat verdient de directeur van de hartstichting? Bijna net zoveel als onze minister president!

    Salaris van directeur Hartstichting in 2012

    J.C.G. Stam ?? 139.560

    Bron:
    http://www.gemiddeld-inkomen.nl/salarissen-directeurs-goededoelen-2012

    Dus weet waar je het aan uit geeft, anders komt het terecht onder de armen: de armen van de directeur.

  9. @Jawel hoor goede mensen kosten veel geld. Je kunt er ook een vrijwilliger opzetten, maar die krijgt niet voor elkaar wat deze man voor elkaar krijgt.

  10. Ga dan werken in een bedrijf, niet in een stichting. Ik ken een aantal directeuren van stichtingen die zich vrijwillig inzetten. Zodat er nog meer geld naar de zieken kan gaan.

  11. Wat ik bij mezelf merk: dat ik steeds vaker geen kleingeld heb. De momenten dat ik contant betaal zijn zeer schaars geworden en dat komt de spontane giften niet ten goede. Mobiel pinnen zou mooi zijn, maar ik vermoed dat de kosten dan relatief hoog zijn voor de stichting. Een aantal collectanten hadden dan zo’n kaartje bij zich met een sms-nummer waarmee je een vaste gift van 2 euro oid kan overmaken, dat vond ik dan wel weer net zo handig. Misschien een tip voor collecterende organisaties.

    Overigens beperk ik me wel tot de CBF-doelen. Laatst kwamen in één week drie goede doelen langs, dan vind ik het allemaal wel weer wat vaag worden.

  12. Dat is een heel goed idee, Wilbert. Ik denk dat dit door vele goede doelen overgenomen zal worden. Zelf heb ik een voorraadje ??2-munten voor collectes. Ik geef aan alles, behalve wanneer het overduidelijk onbetrouwbaar is. En dan soms ook nog, als ze een goed verhaal hebben.:)
    Drie collectes in een week kan niet. Dan zijn er twee die zonder vergunning collecteren. Er is namelijk maar één officiële collecte per week. De collecte-agenda is eenvoudig op te zoeken. Vaak worden de officiële collectes begeleid met reclamespotjes op radio en TV.
    Zelf vind ik de discussie over de salarissen van de directeuren altijd wat wonderlijk: bij een bedrijf mag een directeur verdienen wat hij wil, hoe belachelijk hoog het bedrag soms is, en bij een goede-doelorganisatie moet een directeur het het liefst vrijwillig doen. Mij lijkt dat het salaris af moet hangen van de gevraagde kwaliteiten en de omvang van een organisatie. De grote goede-doelenorganisaties moeten professioneel worden geleid, om te voorkomen dat het geld verspild wordt aan verkeerde zaken. De harstichting besteedt bijvoorbeeld veel geld aan wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek dat anders niet plaatsvindt. Om te bepalen welk onderzoek perspectief biedt, moet je kennis hebben van wetenschappelijke methoden en van het specialisme. Dan vraag je iemand met onderzoekservaring en leidinggevende kwaliteiten die fulltime beschikbaar is. Welke vrijwiliger zou dat kunnen en willen?

  13. een salaris van een directeur in een bedrijf gaan vergelijken met van een stichting. gaat wel lekker hier of niet? het is van de zotte dat een directeur van een stichting zoveel verdiend en het werk laat doen door vrijwilligers.

Reacties zijn gesloten.