Recordaantal Deltion studenten EuroSkills

Zwolle – Zes studenten van het Deltion College hebben zich geplaatst voor de EuroSkills, de Europese kampioenschappen voor vakmanschap. Nederland doet met drieëntwintig studenten mee, waarvan zes afkomstig van het Deltion College. Nog nooit eerder deden er zoveel Deltion studenten mee. De studenten komen uit in de vakrichtingen Graphic Design, Webdesign, Wall and Floor Tilling, Automotive Technology, Electrical Installations en Industrial Control.
 
Leroy Lippets uit Doesburg volgt de opleiding Grafische Vormgeving. Tijdens de EuroSkills vormt hij samen met Ronny Rook, student Interactieve Mediavormgeving uit Biddinghuizen het team Crossmedia. Jeroen Buitenhuis uit Brucht zit in het tweede jaar van de opleiding Eerste Autotechnicus. Hij gaat individueel de strijd aan in de vakrichting Automotive Technology. Ook Aart Juffer uit Elspeet staat er alleen voor. Hij volgt de opleiding Tegelzetter en komt tijdens de EuroSkills uit in de vakrichting Wall and Floor Tilling.

De andere twee studenten zijn geselecteerd tijdens de landelijke finales van de Vakkanjerwedstrijden. Deze wedstrijden worden jaarlijks georganiseerd door Stichting TechniekTalent.nu. Patrick Biesemaat uit Zwolle heeft het goud weten te bemachtigen en komt tijdens de EuroSKills uit in de vakrichting Electrical Installations. Mattijn Stegeman uit Vaassen is tweede geworden. Aangezien de Nederlands Kampioen geen belangstelling voor deelname aan de EuroSkills had, mag Mattijn namens het Nederlands Team uitkomen in de vakrichting Industrial Control.

De EuroSkills vinden plaats van 2 t/m 5 oktober 2014 in Lille, Frankrijk. Ter voorbereiding op het evenement krijgen de studenten een leerzaam en intensief begeleidingstraject aangeboden.

Artikel delen:

Reageer