Het Oranje Fonds schenkt gift aan Wijkcentrum

Zwolle – Het buurtrestaurant  Johanna’s restaurant in de Kamperpoort heeft een bijdrage  gekregen van het Oranje Fonds. Met deze bijdrage zal de keuken van het wijkcentrum Ons Eigen Huis verder worden geprofessionaliseerd en wordt  de  entree van het wijkcentrum opgeknapt. Het buurtrestaurant is onderdeel van wijkcentrum Ons Eigen Huis. Het wijkcentrum van Travers Welzijn ligt centraal in  de wijk Kamperpoort  te Zwolle. Vrijwillige buurtbewoners zetten zich wekelijks in om met het restaurant, met ondersteuning van de  gastvrouw vier keer per week een lekkere maaltijd aan te bieden.

Uiteraard zijn de bewoners, zowel bezoekers als vrijwilligers van het wijkcentrum enorm blij met de bijdrage van het Oranje Fonds. In 2012 is er gestart met een avondrestaurant en kunnen bewoners  uit de buurt tegen een klein relatief lage prijs een volwaardige maaltijd eten. Het wijkcentrum heeft hiervoor een laagdrempelige  uitstraling en is helemaal in de sfeer van een restaurant.  

In het wijkcentrum is een groep vrijwillige buurtbewoners die zich inzetten om gedeeld beheer, in samenwerking met wijkwerkers van Travers Welzijn, mogelijk te maken. Vrijwilligers zorgen voor de openstelling van het wijkcentrum, houden zich bezig met een hygiënische en veilige keuken. Inmiddels hebben er al diverse praktische aanpassingen aan de keuken plaats gevonden. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het ruim 30 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer