Project ZomerOndernemer zoekt Zwolse jongeren

Zwolle – Het project ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar tijdens de zomervakantie met het opzetten van een eigen bedrijf en is op zoek naar nieuwe deelnemers voor dit jaar. In plaats van een vakantiebaan, leren jongeren geld verdienen met hun eigen bedrijf onder begeleiding van coaches.  Deelname is gratis en jongeren kunnen zich op www.zomerondernemer.nl inschrijven. Voorwaarden zijn dat jongeren een idee hebben voor een bedrijf en dat zij wonen en/of studeren in regio Zwolle.
Deelnemers aan het project ZomerOndernemer krijgen verschillende trainingen en workshops die hen helpen bij het ondernemerschap. Het project start op 8 juli met een driedaagse training en wordt op 15 augustus feestelijk afgesloten. Jongeren die meedoen  ontvangen een startkapitaal om op weg te komen en een verzekering tegen arbeidsongevallen en aansprakelijkheid. Deelnemers moeten minimaal vier weken deelnemen aan het project en komen wekelijks bij elkaar terug.

Het project ZomerOndernemer is in 2010 in het kader van een Europees uitwisselingstraject vanuit Zweden naar Nederland gehaald. In Zweden was het project in korte tijd erg populair en groot geworden met meer dan 50 gemeenten die eraan deelnemen.

Artikel delen:

Reageer