Wetenschap vanaf de Zeepkist

Zwolle – ‘Participatie van jeugdige verdachten in jeugdrechtbanken in Europa’; ‘jongeren en hun gebruik van nieuwe media’, en ‘de middeleeuwse oorsprong van zeekaarten ontkracht’. Een unieke combinatie van wetenschappelijke onderwerpen, toegelicht vanaf een zeepkist. Op maandag 14 april beklimmen om 20.00 uur in Café de Tagrijn (Buitenkant 8, Zwolle) drie onlangs gepromoveerde wetenschappers de zeepkist en vertellen op een toegankelijke manier over hun onderzoek tijdens het ‘Academisch Café’. 
De sprekers krijgen ieder een kwartier vrije spreektijd om zonder hulpmiddelen de luisteraar te overtuigen, interesseren, boeien of te laten lachen. Daarna krijgt het publiek de tijd om de spreker vragen te stellen of met hem of haar in debat te gaan. Aan het einde van de avond wordt de publieksprijs uitgereikt aan de meest inspirerende spreker aan de hand van een applausmeter.

De sprekers deze avond zijn: Dr. Stephanie Rap – Participatie van jeugdige verdachten in jeugdrechtbanken in Europa Dr. Claudia van Kruistum – Jongeren en hun gebruik van nieuwe media Dr. Roel Nicolai – Middeleeuwse oorsprong zeekaarten ontkracht In het Academisch Café vertellen promovendi aan ‘leek’ wat hun onderzoek de moeite waard maakt. Het Academisch Café wordt georganiseerd door het Utrechts Universiteitsfonds en het Alumninetwerk Zwolle. Datum en tijd: maandag 14 april 2014, 20.00 uur – 22.30 uur Locatie: Café de Tagrijn, Buitenkant 8 in ZWOLLE Toegang: Gratis. Consumpties voor eigen rekening

Artikel delen:

Reageer