Volop activiteiten in Zwolle-Zuid op Koningsdag

Zwolle – Na de Troonswisseling van vorig jaar vieren we dit jaar de eerste echte Koningsdag onder Koning Willem Alexander. In Zwolle Zuid zetten we de traditie van het organiseren van vele activiteiten voor jong en oud voort. Dit jaar vieren we Koningsdag op zaterdag 26 april. De feestdag begint met een Optocht van Versierde Fietsen die eindigt bij sportpark ‘De Siggels’ aan de IJsselcentraleweg. Op het terrein van voetbalvereniging SVI gaat het Oranjefeest vrolijk verder met het Vlaghijsen, de Ballonnenwedstrijd en diverse Kinderspelen. Daarnaast vindt er voor het tweede jaar op rij een Kleedjesmarkt plaats.

koningsdag_zuid.jpg 

De feestdag begint met een Optocht van Versierde Fietsen. Een lange en uitbundige stoet trekt door Zwolle Zuid. De mooist versierde fietsen kunnen rekenen op een fraaie prijs. De optocht wordt vergezeld door de ruiters van Ruitersportcentrum Zwolle en Muziekvereniging Kunst na Arbeid. Om 09:30 uur vertrekt de optocht vanaf de Oude Deventerstraatweg in Schelle. Via de Grenslaan en de Zwarteweg gaat de stoet via de Nieuwe Deventerweg naar de Thorbeckelaan (Ittersum). Via de Troelstralaan gaat het weer naar de Nieuwe Deventerweg en vervolgens via de Oldeneelallee naar de Staatsmanlaan. Rond 10.15 uur eindigt de optocht op het sportpark van SVI aan de IJsselcentraleweg, maar daar gaat het feest vrolijk verder. 

Nadat de optocht op Sportpark ‘de Siggels’ is gearriveerd zal rond 10:30 uur de Nederlandse vlag officieel worden gehesen. Muziekkorps ‘Kunst na Arbeid’ speelt hierbij het Wilhelmus. Daarna is het om 10.45 uur tijd voor de grote Ballonnenwedstrijd. Voor degenen wiens ballon het verst komt (vaak honderden kilometers vér!) zijn er mooie prijzen beschikbaar. Na de ballonnenwedstrijd kunnen de kinderen meedoen aan diverse Kinderspelen. Voor elke leeftijd zijn er leuke activiteiten. Naast de springkussens en het meedoen aan diverse spelletjes kunnen de kinderen ook nog geschminkt worden door Studio Marian. En als klap op de vuurpijl kunnen de kinderen smullen van pannenkoeken en ijs.

Wederom is er voor kinderen tot 12 jaar de mogelijkheid om na het oplaten van de ballonnen mee te doen met een kleedjesmarkt. Vanaf 11.00 uur is op veld 1 van De Siggels de gelegenheid voor kinderen om hun speelgoed en andere zaken te verkopen. Niet alleen buiten, maar ook in het clubhuis zijn er nog leuke activiteiten, waaronder het befaamde Rad van Fortuin met fraaie prijzen. Kortom, veel vermaak voor de kinderen van Zwolle Zuid. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders kunnen op Sportpark ‘de Siggels’ genieten van een prachtig Koningsfeest! (deelname aan de Kinderspelen is geheel gratis!). De v.v. SVI geeft o.a. door de organisatie van de Koningsdag in Zwolle Zuid invulling aan haar maatschappelijke rol. Mede door de inzet van vele vrijwilligers kunnen we de kinderen en ouders in Zwolle Zuid kosteloos een mooie dag aanbieden. Informatie bij de Activiteitencommissie van SVI (activiteiten@vvsvi.nl) of via www.vvsvi.nl.

Artikel delen:

Reageer