Chinees begraven mogelijk in Zwolle

Zwolle – Hoewel de officiële ingebruikname in het voorjaar van 2015 plaatsvindt, is het vanaf nu al wel mogelijk om op het Chinese deel van begraafplaats Kranenburg begraven te worden. De beplanting is aangeplant en de toegang is gemarkeerd met twee leeuwen. 
 
Omdat de begraafplaats nog niet helemaal gereed is, staat de officiële ingebruikname in het voorjaar van 2015 gepland. Zodra in dit najaar de urnenmuur en de pagode geplaatst worden, en daarna ook de vijver verder afgewerkt kan worden, is de Chinese begraafplaats helemaal af.    
De Chinese begraafplaats is tot stand gekomen na een verzoek van de Zwolse Chinese gemeenschap.

 

De realisatie van een aparte begraafplaats sluit aan bij de visie van de gemeente dat begraafplaatsen meer mogelijkheden moeten bieden om zo aan te sluiten bij de diversiteit en wensen van burgers. Ook andere nationaliteiten dan Chinezen kunnen zich op deze nieuwe plek laten begraven.  

Bij het ontwerp voor de Chinese begraafplaats is rekening gehouden met de wensen vanuit de Chinese gemeenschap. De begraafplaats ligt op een zonnig en licht gedeelte en de graven hebben uitzicht over water. De begraafplaats heeft een eigen toegang en in het najaar wordt de Chinese pagode geplaatst.

Artikel delen:

Reageer