Chinees begraven mogelijk in Zwolle

Zwolle – Hoewel de officiële ingebruikname in het voorjaar van 2015 plaatsvindt, is het vanaf nu al wel mogelijk om op het Chinese deel van begraafplaats Kranenburg begraven te worden. De beplanting is aangeplant en de toegang is gemarkeerd met twee leeuwen. 
 
Omdat de begraafplaats nog niet helemaal gereed is, staat de officiële ingebruikname in het voorjaar van 2015 gepland. Zodra in dit najaar de urnenmuur en de pagode geplaatst worden, en daarna ook de vijver verder afgewerkt kan worden, is de Chinese begraafplaats helemaal af.    
De Chinese begraafplaats is tot stand gekomen na een verzoek van de Zwolse Chinese gemeenschap.

 

De realisatie van een aparte begraafplaats sluit aan bij de visie van de gemeente dat begraafplaatsen meer mogelijkheden moeten bieden om zo aan te sluiten bij de diversiteit en wensen van burgers. Ook andere nationaliteiten dan Chinezen kunnen zich op deze nieuwe plek laten begraven.  

Bij het ontwerp voor de Chinese begraafplaats is rekening gehouden met de wensen vanuit de Chinese gemeenschap. De begraafplaats ligt op een zonnig en licht gedeelte en de graven hebben uitzicht over water. De begraafplaats heeft een eigen toegang en in het najaar wordt de Chinese pagode geplaatst.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Het chinese deel van de begraafplaats…..
  Waarom vinden mensen het zo nodig om onderscheid te maken?

  Iedereen daar is dood, ik kan me niet voorstellen dat die problemen hebben met een Chinese, Franse, Turkse, Nederlandse etc. buurman of buurvrouw.

 2. @sPECky het ligt aan de manier van begraven. Niet iedere cultuur heeft de traditioneel Nederlandse manier van begraven. En zolang er mensen zijn die denken dat je na de dood niet echt dood bent, zal er rekening gehouden worden met het plaatsen van het lichaam.

 3. @Japser
  Tja, daar ben ik me wel bewust van. Probleem is alleen dat ik daar heel anders tegenaan kijk. Dus ik snap er geen biet van zeg maar. 😉

  Voor mij is dood ook echt dood. Veeg maar op de stapel, klaar.

 4. Haha ja dat was ook sarcastisch bedoeld jasper…
  ik hoef niet bij het water te liggen hoor..
  je mag me bij wijze van ook wel met de rova meegeven..
  mooi goedkoop:P

 5. je mag me bij wijze van ook wel met de rova meegeven..
  mooi goedkoopsmilies

  Daar denk je wel anders over als je wat ouder bent. Je merkt er zelf niets meer van, maar blijft vreemd als je nabestaanden met z’n allen voor de vuilnisbelt staan en jouw lichaam wordt gedumpt.

 6. en dan het probleem in welke bak Annetjuh gestort moet worden? De groene, bij het restafval of bij het grof vuil?:)
  Eens Mike70, in een beschaafd land wordt een overledene met eerbied behandeld en dus netjes begraven of gecremeerd. Mooi dat de Chinese gemeenschap hun dierbaren nu volgens hun cultuur kunnen begraven.

 7. Ik zei ook..bij wijze van..tuurlijk wil ik begraven of gecremeerd
  worden..maar ik bedoel, als er maar een plek is,dan maakt het
  niet uit waar op de begraafplaats 😉

 8. waarom kiezen mensen niet veel meer voor crematie dan heb je niet zoveel grond nodig.Als je ziet hoe graven er soms bij liggen waar nooit naar omgekeken wordt door nabestaanden.

 9. weg met ons en onze cultuur. wij moeten andere culturen aanvaarden en hun normen en waarden overnemen en integreren in onze cultuur.

Reageer