Bouw IKEA Zwolle officieel van start

Zwolle – De bouw van IKEA Zwolle is woensdag officieel van start gegaan. Aan storemanager Sandra Schouten de eer om onder toeziend oog van alle betrokkenen één van de eerste palen in de grond te slaan. IKEA Zwolle wordt als eerste IKEA winkel in Nederland gebouwd volgens een compleet nieuw winkelconcept.

09-04-2014_eerste_paal_geslagen_ikea_zwolle_05.jpg

De ambitie is om de meest duurzame grootschalige winkel van Nederland te worden. Als alles volgens plan verloopt, opent IKEA Zwolle in het voorjaar van 2015 haar deuren. Daarnaast werd vandaag bekendgemaakt dat er eind juni een eerste informatiedag plaatsvindt voor mensen die interesse hebben om te werken bij IKEA Zwolle. Deze informatiedag staat in het teken van kennisverstrekking over IKEA als werkgever en wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Zwolle. Op IKEA.nl/werken worden binnenkort details vrijgegeven over de precieze invulling, datum, locatie en tijd.

09-04-2014_eerste_paal_geslagen_ikea_zwolle_01.jpg

09-04-2014_eerste_paal_geslagen_ikea_zwolle_03.jpg

09-04-2014_eerste_paal_geslagen_ikea_zwolle_04.jpg

09-04-2014_eerste_paal_geslagen_ikea_zwolle_02.jpg
Artikel delen:
Reacties 21
 1. Mooie fotos, en mooie ontwikkelingen!
  Groei en economische vooruitgang voor
  Zwolle. Top! Ikea in Zwolle, wie had
  dat ooit gedroomd…,
  complimenten voor alle bestuurders,
  en beslissers, GOED gedaaan!

 2. hartstikke mooi, en dan over een paar jaar met z’n allen gaan klagen dat er geen andere meubelzaken, lampenwinkels en beddenverkopers zijn in zwolle. mensen willen variatie en een volle binnenstad (qua winkels) maar als je deze multinationals toelaat en toestaat dan draai je de MKBer de nek om waarvoor hulde!!

 3. Eindelijk, ik was al jaren radeloos zonder IKEA in Zwolle.
  Kan ik ook eindelijk een plakje kaas, bolletje en croisantje met een kuipje jam aanschaffen voor 1 euro. Dan reken ik die 4 euro benzine die ik verbruik even niet mee, anders is de lol er vanaf. ;D

 4. Mee eens dat ’t wel ernstig is ook.
  “Meubelboulevard” Zwolle,
  jeweetwel, tegenover de skyscrapers,
  aan de ceintuurbaan.
  Die gaan ’t merken, met Ikea in Zwolle.
  En dat zijn er nogal wat.
  Gaan ze mee zou je denken, bezinnen zulke
  bedrijven zich op wat er komt.
  De meubelboulevard gaat heel snel
  deel uitmaken van Zwolse historie
  denk ik.

 5. Als MKB blijft mee innoveren heeft men van concurrentie/collegae niets te vrezen!!!!

  IKEA = vluchtig
  anderen kunnen inspelen op duurzaam

 6. Laten we toch positief blijven en hopen dat hier heel veel mensen kunnen werken die nu in de kaartenbak van het UWV of gemeente zitten.
  Op welk niveau dan ook maar naar ik hoop een goede aanvulling op de werkgelegenheid.

 7. @Lambert
  Als jouw optimisme is gestoeld op gedegen onderzoek over het ontbreken van verdringingseffecten van de komst van meubelwarenhuizen (en grootwinkelbedrijven in het algemeen) op het winkelbestand van speciaalzaken en de daarbij behorende werkgelegenheid, dan doe ik mee. Heb je referenties?

 8. Het is weer werkgelegenheid voor 300 mensen! Dat gezeur altijd over de woonboulevard! Dan moeten ze ook maar leuke acties bedenken en wat goedkoper worden! Veel te duur! Voor mensen met een normale beurs is er straks Ikea. En de mensen met meer poen kunnen naar exclusievere winkels op de woonboulevard! Er zitten 12 ikea’s door heel Nederland. Alleen in Zwolle zou het niet mogen, want dat is niet goed voor de woonboulevard. Nou jammer dan! Concurrentie houd je scherp!

 9. Het is alleen maar erg goed dat IKEA naar Zwolle komt. Jammer dat gezeur over de woonboulevard. Laat Zwolle het eens van de goede kant bekijken en doe net als in Groningen. Voor ?? 2,50 heb je met 5 personen een retourtje met de Citybus van Ikea naar het centrum.
  Rijden ze ook nog even bij het ACG langs. Goed idee voor Zwolle. Breng de IKEA klanten ook even naar het centrum. Snijdt het mes aan 2, nee 3 kanten.

Reageer