Paastocht van Agnietenberg naar Agnietencollege

Zwolle – Op donderdag 17 april loopt een groep leerlingen van het Agnietencollege  een paastocht vanaf de Agnietenberg naar de school in Nieuwleusen. Ze nemen daarbij een groot kruis mee en worden vergezeld door een Augustijner Koorheer van het Agnietenklooster, waar de Agnietenberg en het Agnietencollege hun naam aan te danken hebben.

Naast zuiverheid en kuisheid heeft Agnes (martelares, waar weer het Agnietenklooster naar is vernoemd) de betekenis van lam. De organisatie hoopt daarom bij de start ook een lam mee te laten lopen.

Bijzonder wel is dat het Agnietenklooster eerst niet op de Agnietenberg gebouwd mocht worden. Er is toen een klooster gebouwd in de gemeente Dalfsen, Westerhof genoemd. Dat klooster heeft maar kort dienst gedaan omdat het Agnietenklooster toestemming kreeg om te bouwen. Donderdag 17 april zullen leerlingen, ter voorbereiding van de paasviering, het kruis vanaf de Agnietenberg naar school brengen.

Het thema van de paasviering is 'zwak of sterk', dat zal waarschijnlijk wel blijken op de kilometerslange tocht. De tocht begint om 8.00 uur bij het monument van Thomas a Kempis op de Agnietenberg bij begraafplaats Bergklooster. De groep van Agnieten hoopt voor 11.00 uur bij de school te zijn

Ter info; Mink de Vries, leraar godsdienst Agnietencollege, 06-28987955

Artikel delen:

Reageer