Ondertekening overeenkomst Breecamp-Oost

Zwolle – Op 10 april tekenden adjunct directeur Sjoerd Quint van deltaWonen en directeur Roel Mateboer van Mateboer Groep B.V. op feestelijke wijze de turnkey-overeenkomst voor de bouw van 20 sociale huurwoningen in Breecamp-Oost, Stadshagen te Zwolle. De aannemer start binnenkort met de bouw van de woningen.  Naar verwachting worden de woningen nog dit jaar opgeleverd.

ondertekening_aannemersovereenkomst_breecamp.jpg 

DeltaWonen gaat in Breecamp-Oost 20 grote, duurzame eengezinswoningen bouwen. Elke woning heeft een ruime woonkamer met open keuken, een toilet, een badkamer (met 2e toilet), drie slaapkamers en een zolder. Op dit moment is er een grote vraag naar huurwoningen in Zwolle. Adjunct directeur deltaWonen Sjoerd Quint: "De woningen in Breecamp-Oost koopt deltaWonen van Mateboer om in deze regio het huuraanbod voor woningen in de sociale sector te vergroten. Alle woningen zijn bestemd voor de sociale huursector en betekenen een flinke impuls voor de woningmarkt in deze regio. Deze ontwikkeling draagt bij aan het terugdringen van de wachttijd voor eengezinswoningen".

De woningen gaan naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar in de verhuur. De huurprijzen zijn vanaf € 685,00. Geïnteresseerden kunnen reageren via dewoningzoeker.nl

 

Mateboer bouwt de huurwoningen voor deltaWonen midden in de jonge wijk Breecamp-Oost in de woonbeurt Plantage aan de rand van Stadshagen. De wijk is groenstedelijk en grenst aan het groen en water van de Mastenbroeker polder. In Breecamp-Oost is het rustig wonen met in de directe nabijheid sportaccommodaties. Breecamp-Oost bestaat uit vier woonbuurten: Havezate, Plantage, Broeklanden en de Oude Wetering. Centraal in de wijk komt een park.

 De grote eengezinswoningen worden gebouwd met het gebruik van duurzame materialen. Daarnaast worden de woningen aangesloten op de biomassacentrale (Breecamp Energie) van Unica voorheen van BeGreen. De woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Door energiebesparing en toepassing van duurzaam opgewekte energie wordt het gebruik van fossiele brandstoffen beperkt (er wordt geen gas meer verstookt). Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van de Nederlandse uitstoot van CO2. DeltaWonen verbindt zich, samen met de andere woningcorporaties in Nederland aan de afspraak om in 2020 de CO2 uitstoot van haar woningen te hebben verlaagd met 20% om zo het milieu te ontlasten.

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. En dan wordt door die dure houtkachel je maandlasten nog heel hoog>:(

    Be green is en niet voor niets mee gestopt, blunder van jewelste die dure houtkachel:o

Reageer