Studenten geven parkeergarage een facelift

Zwolle – De parkeergarage aan de Dijkstraat heeft een facelift gekregen. Studenten van de Zwolse scholen Cibap en Landstede ontwierpen in het kader van hun opleiding prachtige muurschilderingen. Het thema is Zwolle evenementenstad. Cibap studenten van de opleiding Restaurator en Decorateur verbeeldden het diverse evenementenaanbod op de muren van de garage. 
De opdracht aan de studenten is onderdeel van het totale opwaarderingplan voor de parkeergarage van de gemeente Zwolle. Zo zijn onder andere al bouwkundige onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en is de bestaande verlichting vervangen door duurzame LED verlichting. Het doel van de verfraaiing is om de garage aantrekkelijker te maken zodat hij meer gebruikt wordt door bezoekers aan de Zwolse binnenstad. De nieuwe sfeer van de parkeergarage is rustig, fris en eigentijds. 

Op de muren van de parkeergarage zijn typisch Zwolse evenementen verbeeld zoals attracties op de Zwolse kermis, het bevrijdingsfestival en de Ster van Zwolle. Maar ook objecten als de Peperbus, de Sassenpoort en de Isala klinieken staan er op evenals muziek- en circusartiesten. Bij het aanbrengen van de schilderingen maakten de Cibap studenten gebruik van zogenaamde negatiefbeelden. De kleuren zijn conform de huisstijl van de gemeente Zwolle. Met de opdracht via de scholen Cibap en Landstede wil de gemeente de Zwolse studenten de mogelijkheid bieden om in eigen stad, hun creativiteit en de theorie die zij in hun opleiding krijgen, in de praktijk te brengen.

Artikel delen:

Reageer