Berkum móet winnen tegen Harkema

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Harkemase Boys en zal die wedstrijd tegen de nummer drie van de Hoofdklasse C moeten winnen om uit de degradatiezone te ontsnappen. “De groep beseft dat het laatste redmiddel gegrepen móet worden. Er zijn nog vier finales te spelen, we moeten nu alles in de strijd gooien en hopen dat dat genoeg is,” zegt Berkum-middenvelder Pascal Diender. “Ondanks de teleurstellende prestaties van de afgelopen weken maken we zeker een kans en we zullen er alles aan doen om in de hoofdklasse te blijven.”
Harkemase Boys draai dit seizoen prima en deed het vooral goed in de tweede periode toen de Friezen maar net het periodekampioenschap misten. Daarna liep het even wat minder maar vorige week pakte de selectie van trainer Willem Brouwer de draad weer op met een 3-2 zege tegen VVOG. In die wedstrijd stond Harkemase Boys bij rust al met 3-0 voor en de ploeg leek onbedreigd op een ruime winst af te gaan. Na de hervatting kwam VVOG echter terug en met nog een kwartiertje te gaan scoorden de Harderwijkers zelfs via een penalty voor de tweede keer. 

Het werd toen nog even benauwd voor Harkemase Boys dat echter de boel achterin dicht wist te houden. Door die overwinning staan de Friezen in de Hoofdklasse C nu met 41 punten op een derde plaats en omdat Harkemase Boys een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de nummers één en twee is er voor de ploeg van trainer Brouwer nog altijd zicht op de hoofdprijs.
 

Zorgwekkend 

Berkum heeft heel andere perspectieven want de Zwollenaren pakten na 22 februari geen enkel punt meer. Vorige week werd met 2-0 verloren bij koploper Flevo Boys Emmeloord, waarbij als verzachtende omstandigheid kan worden aangevoerd dat Berkum een half basiselftal miste door schorsingen en blessures. Zorgwekkend was echter dat de Zwollenaren 90 minuten lang nauwelijks kansen creëerden en ook de defensie een paar keer lelijk mistastte. Nu er drie geschorste spelers terugkeren heeft Berkum-trainer Roeland ten Berge weer meer keuze en mogelijk brengt dat licht in de Zwolse duisternis. 
Berkum heeft de punten namelijk bijzonder hard nodig om, na zes seizoenen hoofdklassevoetbal, aan degradatie te ontsnappen. De ploeg staat nu derde van onderen, met een voorsprong van slechts één punt op DETO Twenterand en met drie punten meer dan hekkensluiter VVOG. Die twee ploegen hebben een wedstrijd minder gespeeld en zouden in dat onderlinge duel Berkum naar een directe degradatieplaats kunnen drukken. De voor beide ploegen belangrijke wedstrijd Berkum-Harkemase Boys wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Menno Kloet uit Spijkenisse, die op het Zwolse Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.
Artikel delen:

Reageer