DSM 10 mijl start met recordaantal deelnemers

Zwolle – De vierde editie van de DSM 10 Mijl van Zwolle Zuid heeft met 1700 deelnemers aan de Kidsrun, 5 mijl en 10 Mijl weer een recordaantal inschrijvingen opgeleverd. Daarmee heeft de loop in Zwolle Zuid in 4 jaar tijd een duidelijke plek op de hardloopkalender veroverd. Natuurlijk komt de meerderheid van de deelnemers uit Zwolle, maar ook uit de rest van Nederland zijn er volop inschrijvingen binnengekomen. Maar met deelnemers uit België, Noorwegen, Duitsland en zelfs Australië is er voor het eerst ook echt een internationaal deelnemersveld.
Voorzitter Hans Paul Visscher over het deelnemersveld: ‘Het is mooi om te zien dat nog steeds meer dan de helft van ons deelnemersveld uit Zwolle Zuid komt, maar dat we blijkbaar inmiddels ook een internationale uitstraling hebben. Daarmee voldoen we precies aan onze doelstelling. We wilden een mooi evenement voor Zwolle Zuid, omdat de wijk dat wel kan gebruiken, en een mooi Zwols hardloopevenement in het voorjaar ter voorbereiding op de Halve Marathon Zwolle.’

De 5 en 10 mijl waren dit jaar met 1500 deelnemers in een recordtijd vol. Maar ook de deelname aan de Kidsrun is dit jaar weer fors gestegen naar 200 deelnemers. Ook dit jaar wordt er bij de 5 en 10 mijl weer gebruik gemaakt van een zandloperstart en gaan de lopers in startgolven het parcours op om de ook bij de start voor een goede doorstroming te zorgen. Deze procedure werd voor het eerst toegepast bij de 3e editie en werd door de deelnemers als zeer prettig ervaren. Dit jaar wordt er nog meer gedaan om de sfeer op het parcours te verhogen. Al vanaf de eerste editie verzorgen bewoners van de Troelstralaan voor muziek bij de doorkomst bij hen in de straat, maar vanuit de organisatie wordt er nu ook op andere plekken muziek geregeld om lopers en toeschouwers een gezellige sfeer te bezorgen. De DSM 10 mijl van Zwolle Zuid wordt zaterdag 12 april gehouden. De Kidsrun start om 14:00 uur, de 5 en 10 mijl om 17:00 uur.

Artikel delen:

Reageer