Programma Koningsdag krijgt vorm

Zwolle – Koningsdag verandert in Zwolle ten opzichte van de eerdere Koninginnedagen niet alleen van datum maar ook van organisator(en). Het programma in de binnenstad, vergelijkbaar met de eerdere opzet tijdens deze koninklijke feestdag, wordt voor zaterdag 26 april grotendeels georganiseerd door de HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle).
De HESZ neemt daarmee de praktische organisatie over van de Centrale Commissie Oranje. De CCO zag zich geconfronteerd met een beperkter budget, toenemende vaste kosten voor onder meer beveiliging en de opgave het karakter van de festiviteiten te waarborgen.  Het bestuur zag geen mogelijkheden om de activiteiten binnen de nieuwe financiële kaders inhoud te geven. Met name vanwege de toenemende financiële risico’s voor de CCO Zwolle als vrijwilligersorganisatie.

Ten opzichte van de laatste Koninginnedag keren succesvolle programmaonderdelen terug op de eerste Koningsdag. In de binnenstad is op 26 april een muzikaal programma op een aantal pleinen, en de dag wordt om 12.00 uur begonnen met het hijsen van de vlag aan het Grote Kerkplein. In Park Eekhout zijn onder de noemer Oranjepret die dag ook weer tal van activiteiten waaronder de kleedjesmarkt. De komende periode wordt het definitieve programma voor Koningsdag verder ingevuld. Ook voor Koningsnacht, van vrijdag 25 april op zaterdag 26 april, organiseert de HESZ in samenwerking met de Zwolse horeca tal van activiteiten in de stad.

Artikel delen:

Reageer