Blue Hawks opent seizoen feestelijk

Zwolle – De Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks opent zondag het nieuwe seizoen. Dit gebeurt door verschillende activiteiten op het sportcomplex aan de Bellinistraat in de wijk Holtenbroek. Eerder deze week werd al een clinic gegeven door de Nederlandse softbalinternational Dinet Oosting.

 

blue_hawks1.jpg

 

Blue Hawks start vanaf zaterdag met zeven verschillende teams aan de competitie. Drie teams, waaronder het heren honkbalteam (3e klasse) en het heren softbalteam (2e klasse) starten dit jaar een klasse hoger. De officiële opening van het seizoen wordt zondag 13 april verricht. Dit gebeurt door het gooien van de ceremoniële eerste bal. Zondag 13 april speelt zowel het dames softbalteam als het heren honkbalteam een thuiswedstrijd. De softbalsters starten om 12.00 uur tegen Bedrocks uit Emmen. De honkballers ontvangen om 14.00 uur WSB uit Apeldoorn. De toegang voor beide wedstrijden is gratis.

Gratis instuif

 

Voorafgaand aan de honkbalwedstrijd van Blue Hawks wordt eerst om 13.50 uur op het hoofdveld een demonstratiewedstrijd BeeBall gespeeld, waarna om 14.00 uur de eerste bal wordt gegooid. Het heren honkbalteam staat dit jaar voor het eerst onder leiding van de zeer ervaren coach René Cornelissen, die na enkele seizoenen als coach is teruggekeerd bij de ambitieuze Zwolse club.

 

Voor kinderen is er zondag 13 april een springkussen aanwezig. Daarnaast kan iedereen vanaf 14.00 uur deelnemen aan een gratis honk- en softbalinstuif om zelf een balletje te gooien of te slaan. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een dj. Meer informatie over de opening van het seizoen is ook terug te vinden op www.bluehawks.nl.

 

Donatie

 

De start van het nieuwe seizoen werd woensdag al ingeluid met een leerzame clinic van de softbalinternational Dinet Oosting, die later dit jaar met het Nederlands team deelneemt aan het wereldkampioenschap. Na afloop van de clinic overhandigde Blue Hawks de speelster van Olympia Haarlem een cheque ter waarde van € 150.

 

Dat bedrag had Blue Hawks de afgelopen weken onder haar leden ingezameld om daarmee het Nederlands softbalteam te ondersteunen op weg naar het wereldkampioenschap.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer