PvdA blij met keuze nieuw college

Zwolle – PvdA Zwolle is blij met de keuze voor het nieuwe college wat gaat bestaan uit CU, PvdA, VVD en D66. Eefke Meijerink: "Het formatietraject op de inhoud gaat nu van start. Daarbij staat voor ons centraal dat we willen zorgen dat Zwolle een sociale stad blijft, met alle ontwikkelingen op het terrein van (jeugd)zorg, de arbeidsmarkt en wonen. Dát staat voorop voor ons en daarin kennen we de CU als een sterke partner."

Meijerink vervolgd: "De afgelopen periode heeft Nelleke als wethouder op het integrale sociale domein grote stappen gezet en we zijn blij dat we de kans krijgen dat voort te zetten. Er is in de informatie door de CU met vijf partijen verder onderzocht welke collegesamenstelling inhoudelijk kansrijk en stabiel is. Daarbij hebben wij aangegeven dat we een variant met de SP serieus wilden onderzoeken. De CU heeft ervoor gekozen om de variant met PvdA, D66 en de VVD in de formatie uit te diepen. Wij treden dit proces met vertrouwen tegemoet, want met de VVD en de ChristenUnie hebben we de afgelopen periode vruchtbaar samengewerkt."

Artikel delen:
Reacties 16
 1. nou ik had liever de VVD er niet bij gezien want was de afgelopen jaren niet veel bijzonder onder De Heer een hoop dingen zijn nog niet opgelost . Had liever de SP erbij gezien vanwege hun sociale karakter voor de gewone burgers die het toch al moeilijk hebben .

 2. SP en sociaal? Laat me niet lachen. Zodra je hard werkt en een centje verdient komt de SP je beurs wel leegtrekken voor de “goede zaak”…

  Bah. Blij dat ze niet mee doen.

 3. “Daarbij staat voor ons centraal dat we willen zorgen dat Zwolle een sociale stad blijft, met alle ontwikkelingen op het terrein van (jeugd)zorg, de arbeids markt en wonen”

  En dan ga je samen met het VVD ?!
  CU blijkt dus niets anders te zijn dan gewoon CDA Light, een gevalletje van oude wijn in nieuwe zakken.

 4. Kan me voorstellen dat ze blij zijn, ondanks het grote verlies toch in de coalitie! KIEZERSBEDROG.

  Pas maar op voor de partijkas!!!!!

 5. Jeetje, zitten we weer 4 jaar met die de Heer opgescheept. De hele VVD heeft de afgelopen jaren niets voor zwolle gedaan.

 6. Wij treden dit proces met vertrouwen tegemoet, want met de VVD en de ChristenUnie hebben we de afgelopen periode vruchtbaar samengewerkt.”

  Uiteraard.
  Tussen de PvdA en de VVD zit ideologisch niet zo heel veel verschil meer. In ieder geval minder dan SP-PvdA.

 7. Gelukkig geen partij voor de zielige minderheid , Zwolle heeft zo veel werk ,kom op schouders er onder SP niet zielig doen , forza Zwolle , geen uitkering voor iedereen , anders enkeltje Noord Korea

 8. Domme uitspraken van jou Robert jij bent zeker iemand die momenteel niet zonder werk zit en moet solliciteren .Ik ben al met pensioen maar ken diverse collega,s die door faillisement op straat staan en al meer dan een jaar de ene sollicitatie na de andere sturen maar zonder succes.Dan moet jij die mensen eens vertellen waar ze kunnen werken met je grootspraak

 9. Kennelijk mag de PvdA nog 1 keertje meedoen vanwege bewezen diensten. Landelijk is de partij gehalveerd, en dat zet zich ook in de peilingen door (11). En inderdaad, Eefke heeft zich de laatste jaren amper laten zien of horen.

Reageer