Bordeaux Groen pakt WRZV zaalvoetbaltitel

Zwolle – Afgelopen week was het dan eindelijk zover! Bordeaux Groen kon de 2e titel op rij bijschrijven door winst op de Belgische Keizer 2. Hierdoor blijft Bordeaux Groen vooralsnog ongeslagen in de hoogste klasse van de WRZV Zaalvoetbalcompetitie.

 

Bordeaux Groen is er in geslaagd om vier wedstrijden voor het einde van de competitie het kampioenschap te vieren in de hoogste klasse van de WRZV Zaalvoetbalcompetitie. In een leuk en aantrekkelijk kampioensduel werd nummer twee in de stand Belgische Keizer 2 met 7-2 verslagen. De Belgische Keizer zette onder aanvoering van Michel Koster regelmatig aan, maar faalde in de afwerking. Zoals afgelopen seizoen wel vaker het geval stond keeper Lars Lammers menig succes voor de tegenstanders in de weg. Het team van aanvoerder Thomas Dekkers moest alleen punten inleveren bij het team Ittersum, wie de huidige kampioen eerder dit seizoen knap op 6-6 wist te houden. De overige duels werden door Bordeaux Groen allemaal omgezet in winst. Naast de titel in 2013/2014 werd Bordeaux ook al Algeheel kampioen in 2013 en wisten ze in een mooie finale tegen FC Friends ook de Jopie van Kilsdonkbeker op te eisen. Kortom, op dit team staat nog geen maat en is vooralsnog onaantastbaar in de Zwolse zaalvoetbalwereld.

De spanning voor de laatste te vergeven periode is nog volop aanwezig. Met nog een aantal wedstrijden te gaan zijn de teams van Belgische Keizer 2, Obtentus, Van Panhuis en Krijtje FC nog steeds kansrijk. Obtentus verloor verassend met 4-9 van Vastgoed Dalfsen en Krijtje FC verloor punten tegen de Blazende Veiligheid door met 8-8 gelijk te spelen. De spanning in de kelder van de kampioensklasse is te snijden. Wederom wist YBC een goed resultaat neer te zetten door deze keer met 12-8 te winnen van Ittersum en hierdoor lijkt YBC aan degradatie te kunnen ontsnappen. Zwolle Zuid boekte een belangrijk 5-4 zege op SC PEC Zwolle, wie nog steeds de rode lantaarn stevig in handen hebben.

 

1e klasse woensdag

Outsport wist afgelopen week niet voor een verassing te zorgen en verloor met 2-8 van het sterk spelende Sleuteldienst Zwolle. Neptunes’12 zorgde voor de grootste verrassing afgelopen week door te winnen van koploper FC Hummel. In een goed duel wist Neptunes’12 een 7-4 overwinning bij te schrijven en hierdoor lijkt de competitie weer spannend te worden. Spannend te meer omdat nummer twee Van Amerom Makelaardij, weliswaar moeizaam,  met 5-4 wist te winnen van Karba. Livarda pakte drie belangrijke punten na  een 8-7 overwinning op ZVV Pruts. Absens Carens ging eerder op de avond met 2-9 flink onderuit tegen Torsades Trois Points

 

1e klasse maandag

Kampioen DTG kwam afgelopen week niet in actie en wordt komende maandag door het WRZV bestuur  in de bloemen gezet. FC Knetter wist in een leuk duel met 6-4 te winnen van Bola-Lah!Satu. Glass Onions kwam te kort tegen VIPS en verloren met 4-8. Een mooi duel was het tussen Streetfeet en AXIOS, wie elkaar met 6-6 in evenwicht wisten te houden. Kees Middendorp pakte knap een punt tegen Belgische Keizer 1 door met 6-6 gelijk te spelen.

Artikel delen:

Reageer