Doe-week tijdens meivakantie in Nooterhof

Zwolle – Tijdens de meivakantie organiseert Doepark Nooterhof een Doe-week voor kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Iedere dag, van 28 april tot en met 2 mei, zijn kinderen tussen 13.30 uur en 16.00 uur van harte welkom voor een leerzame middag spelen.
 
Tijdens de Doe-week worden er iedere middag andere activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Daarvoor werkt het Doepark samen met verschillende organisaties. Naast meedoen aan een educatieve activiteit kunnen kinderen ook naar hartenlust spelen op een springkussen, spelletjes doen of zich laten schminken.

 
Het programma ziet er als volgt uit:
 
Maandag 28 april​​
"Een kijkje naar de zon"
 
Deze middag gaan we antwoord geven op een heleboel vragen, zoals:
Weet jij hoe groot de zon is? Hoe ver de zon van de aarde afstaat? Hoe het komt dat jouw schaduw soms lang en soms kort is? En wist je dat de zon vlekjes heeft? Dat wordt dus een zonnige middag!
 
In samenwerking met Vereniging voor weer- en sterrenkunde Thales.
 
Dinsdag 29 april
"Een ontdektocht door de Nooterhof met Max de Mol"
 
Max de Mol neemt je mee door Doepark Nooterhof. Onderweg leer je meer over het leven van de mol, over water, zand en bijen. Een avontuurlijke speurtocht.
 
Verzorgd door Productiepark Nooterhof.
 
Woensdag 30 april
"Lentekriebels met Klara de Kikker"
 
De lente is het eerste seizoen van een jaar. Het lijkt wel of de natuur weer wakker wordt. Het blijft langer licht, de temperatuur stijgt en dat heeft invloed op plant, dier en mens. In deze Lentekriebeltocht krijgen je op vele manieren de natuur in de lente te zien.
 
Je kunt ook aan andere tocht door Doepark Nooterhof meedoen, namelijk op pad met Belle de Bij.
Beide tochten zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Maximaal 5 kinderen per groepje, met begeleiding van 1 volwassene.
 
In samenwerking met de Stichting Milieuraad Zwolle.
 
Donderdag 1 mei
"Boombombarie"
 
Een leuke ontdektocht door het Doepark dat helemaal in het teken van bomen staat. Welke bomen staan er in de Bomencirkel en welke boom hoort bij jou? Wat is het verschil tussen een naaldboom en een loofboom.
 
In samenwerking met IVN Afdeling Zwolle.
 
Vrijdag 2 mei
"Op zoek naar de mammoet"
 
Lang geleden leefde hier op aarde de mammoet. Een soort grote harige olifant. Deze middag leer je meer over de wolharige mammoet. Je gaat zelfs op zoek naar mammoetbotten, waarbij je gaat kijken welk deel van het mammoetskelet je gevonden hebt. Spannend….
 
In samenwerking met Geologische Vereniging Zwolle.
 
Alle middagen beginnen om 13.30 uur en duren tot 16.00 uur. Deelname € 2,50 per kind, inclusief glaasje Ranja. Aanmelden is niet nodig.
 
De organisatie van de Doe-week is in handen van studenten van Landstede die werken bij Productiepark Nooterhof in samenwerking met de genoemde organisaties. Ondersteuning wordt verder gegeven door de cliënten van Frion die werkzaam zijn op Doepark Nooterhof.
Artikel delen:

Reageer