GL teleurgesteld over verkopersraad RWE/Essent

Zwolle – De verkoop van de Zwolse aandelen in Essent aan RWE in 2009 is bepaald geen duurzame zet gebleken. RWE hield zich de afgelopen jaren niet aan de gemaakte duurzaamheidsafspraken en gisteren bleek dat de voormalige aandeelhouders geen vuist durven maken tegen RWE om die afspraken alsnog af te dwingen dan wel het bedrijf een boete op te leggen; dat geld hadden de gemeenten en provincies dan mooi kunnen investeren in duurzame energieprojecten. 
 
GroenLinks Zwolle vindt dat een gemiste kans en is teleurgesteld over de houding van het college van B&W van Zwolle en de meerderheid van de verkopersraad. De voorstanders van privatisering destijds zijn in de ogen van GroenLinks lichtzinnig omgesprongen met het publieke belang van een duurzame toekomstbestendige energievoorziening. De huiver van de gemeente Zwolle in 2009 om de aandelen van de hand te doen en de tegenstand van GroenLinks blijken achteraf zeer terecht.
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Lekker is dat, onze publieke middelen worden voor een habbekrats verkocht. En de burger mag jaar in jaar uit meer gaan betalen aan de energie monopolisten. Die zogenaamde marktwerking, wordt weer duur betaald.

Reageer