Sfeervol en intiem baby voorjaarsconcert

Zwolle – “Kom maar binnen, kom erbij. Ja jij, ja jij, kom er maar bij!”. De deur gaat open, accordeonmuziek klinkt en als vanzelf richten de ogen van het wachtende publiek zich op de zingende Daniëlla. Op een menuet van Bach worden alle baby’s en hun ouders zingend uitgenodigd binnen een plekje te zoeken. De toon is hiermee meteen gezet!

 

babyvoorjaarsconcert_april_2014_009.jpg

 

Geconcentreerd en verwachtingsvol wordt er rondgekeken. Voor sommige kinderen is het geluid van de oceaantrommel toch nog wat spannend, maar gelukkig is de schoot van de ouder dichtbij. Wanneer Daniëlla op de hapi-drum speelt, kruipt een enkele nieuwsgierige baby dichterbij. Dat tekent de sfeer van dit concert. Ieder kind mag meedoen op zijn of haar eigen manier. Dichtbij en vol beweging, of kijkend en luisterend op schoot. Tijdens het ‘schuitje varen, theetje drinken’ ontdooien de meeste kinderen en ouders al snel. En dat er daarna samen ‘kiekeboe’ gespeeld mag worden met vrolijk gekleurde sjaaltjes, is helemaal feest. Het is een wervelende kleurenpracht waarbij de kleine oortjes gestreeld worden door vioolmuziek.

Natuurlijk mogen de baby’s zelf ook muziek maken. De mandjes met bellenkransen gaan rond en op het Jiddische lied ‘Bim bam’ wordt er lekker mee geschud. Dat de belletjes na afloop ook weer terug moeten in de mand wordt niet door ieder kind gewaardeerd. Maar de heldere tonen van het klokkenspel leiden gelukkig snel af.

 

Op een Koreaans kinderliedje blazen de ouders prachtige bellen voor hun kind. Waar de een met grote ogen de bellen volgt, kruipt een ander razendsnel rond om alle bellen vast te pakken. Aan de glimmende ogen, rode wangen, open monden en stralende ouders te zien, was het baby voorjaarsconcert een groot succes!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer