Landstede Volleybal landskampioen

Zwolle – Landstede Volleybal is zaterdagavond wederom landskampioen geworden. De derde en laatste confrontatie met Dynamo Draisma uit Apeldoorn werd met 3-0 (25-22 25-18 25-17) gewonnen. Landstede veroverde eerder dit seizoen al de Supercup en de Nederlandse beker.

12-apr-2014-finale_volleybal-026.jpg

De Zwollenaren wonnen in de finale (best-of-five) eerder voor eigen publiek met 3-1 en in Apeldoorn met 3-0. In het volgepakte eigen sportcentrum verzekerde Landstede zich zaterdag van de tweede landstitel op rij. Het was het tweede landskampioenschap op rij voor de volleyballers uit Zwolle.

12-apr-2014-finale_volleybal-019.jpg

12-apr-2014-finale_volleybal-020.jpg 

12-apr-2014-finale_volleybal-010.jpg 

Meer foto’s bij Lees Verder.. 

In een zeer sfeervol Landstede Sportcentrum, ook wel het Theater van de Sport genoemd, nam thuisploeg Landstede in de eerste set een voorsprong van enkele punten. Draisma Dynamo probeerde het gat te dichten maar slaagde hier niet in. De pass bij Landstede lag perfect waardoor de ploeg van coach Redbad Strikwerda makkelijk de side-out bleef scoren. De thuisploeg kreeg het eerste setpoint toen spelverdeler Roland Rademaker 24-20 scoorde met een mooie doortikbal. Draisma Dynamo deed nog iets terug maar toen Johan Oosting uit serveerde won Landstede de set met 25-22.

12-apr-2014-finale_volleybal-023.jpg

  

Draisma Dynamo begon fel aan de tweede set waardoor Strikwerda zich genoodzaakt voelde om op de stand van 5-7 een time-out aan te vragen. Dit hielp, want op 10-8 was het zijn Apeldoornse collega Jorg Radstake die zijn manschappen naar de kant haalde. Draisma Dynamo haakte aan tot 13-12 maar moest daarna toestaan dat Landstede afstand nam. Steven Eertman sloeg imponerende ballen binnen op het midden en mede door zijn mooie punten namen de Zwollenaren een 16-12 voorsprong. Draisma Dynamo ging forceren en maakte aan het einde van de set veel directe fouten waardoor Landstede simpel uitliep naar setwinst. Het was Eertman die met een mooi killblock de eindstand op 25-18 bepaalde.

 

In set drie kwam het kampioenschap van Landstede niet meer in gevaar. Draisma Dynamo, dat deze set begon met Freek Michel en Jord Brethouwer, kon opnieuw alleen aanhaken. Tot 18-16 mochten de Apeldoorners nog hopen op een ommekeer maar daarna nam de thuisploeg gedecideerd afstand. Een foutservice van Bas Swinkels leverde Landstede het eerste kampioenspunt op. Op de service van Tijmen Laane, die in het veld kwam voor Willem-Maarten Heins, maakten de Zwollenaren het karwei direct af.

 

Coach Redbad Strikwerda, die ook volgend seizoen aan het roer staat in Zwolle, is uiteraard zeer content met de landstitel en dan met name met de wijze waarop deze tot stand kwam. “Aan het begin van dit seizoen heb ik de wens uitgesproken om tijdens de play-offs ons beste volleybal te laten zien”, vertelt hij direct na afloop in een nat pak, nadat zijn spelers een waterbak over hem leeg hadden gekieperd. “Die wens is meer dan uitgekomen. We hebben gedurende dit seizoen nogal gesukkeld, mede ook door vele blessures. Zo heb ik dit jaar zes verschillende diagonaalspelers versleten. Tijdens de play-offs was echter iedereen fit en waren we oppermachtig. Dit is precies wat ik graag wilde zien.”

 

12-apr-2014-finale_volleybal-022.jpg 

12-apr-2014-finale_volleybal-014.jpg 

12-apr-2014-finale_volleybal-018.jpg

12-apr-2014-finale_volleybal-024.jpg 

12-apr-2014-finale_volleybal-027.jpg 

volleybal_3.jpeg.jpg

volleybal_4.jpeg 

volleybal_5.jpeg
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer