Berkum pakt strohalm tegen Harkema

Zwolle – Een met passie strijdend Berkum heeft thuis met 3-0 gewonnen van Harkemase Boys en daarmee de kans op verlenging van het hoofdklasserschap met beide handen aangegrepen. De Friezen, tot vandaag nummer drie op de ranglijst, maakten hun hoge positie geen moment waar en werden nauwelijks gevaarlijk.

“We hebben, behalve een vrije trap die op de paal vloog, nul kansen weggegeven. We zetten de tegenstander onder druk en de score had nog wel wat hoger uit kunnen vallen,” vond Michel van Oostrum, die voor het eerst op de bank zat als interim-trainer van Berkum. Zijn collega Willem Brouwer van Harkemase Boys zag dat zijn team tekort was geschoten. “We hebben vandaag niets gecreëerd. Berkum besefte wat er moest gebeuren en mijn jongens niet. Je weet dat je hier een tegenstander krijgt met het mes tussen de tanden en daar hebben wij te weinig tegenover gesteld,” was de Friese coach van mening.

Strijdlust
Berkum begon met veel meer strijdlust dan in de voorgaande wedstrijden en was al direct dicht bij een eerste treffer. Yassine Assa zette spits Chris van der Meulen met een geweldige pass in goede positie maar de Harkemase doelman Jacob de Vries greep vakbekwaam in. Aan de andere kant was er na een vrije trap een kansje voor de lange spits Heine Uuldriks maar zijn kopbal was veel te zwak om Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis voor problemen te stellen. Na krap een half uur sloeg de thuisclub toe na een lange pass van Dirk Muis op Van der Meulen. Doelman De Vries kon stompend onderscheppen maar uit de rebound kwam de bal, via Frank Hoolsema, bij Jerrol Poot die van afstand hard uithaalde en de bal fraai in de hoek zag zeilen: 1-0. Daarbij bleef het tot de rust, ook omdat de Friese sluitpost bij een uitbraak van Van der Meulen de bal van zijn voet plukte.

Kort na de hervatting claimde heel Berkum een penalty toen er hands gemaakt leek te worden in het Harkemase strafschopgebied, maar scheidsrechter Ifrandi wuifde alle bezwaren weg. Bij de Zwollenaren lieten vervolgens Assa en Van der Meulen kansen liggen, ook omdat keeper De Vries goed ingreep, maar na ruim een uur spelen drukte Berkum door. Rechterspits Ricardo Kuijer, net vier minuten in het veld, profiteerde van wat knullig ogend balverlies in de Friese defensie, passeerde twee tegenstanders en liet doelman De Vries met een verwoestende knal kansloos: 2-0.

Genadeklap
Vijf minuten later deelde Van der Meulen de genadeklap uit toen hij zich langs een aantal tegenstanders goochelde en uit een onmogelijk ogende hoek de 3-0 binnen tikte. Het enige wapenfeit van Harkemase Boys na rust kwam op naam van laatste man Robin Huisman de Jong, die een vrije trap van net buiten het 16-metergebied op de paal van het Berkum-doel zag belanden.

Door deze verdiende overwinning heeft Berkum de kansen behouden om het verblijf in de Hoofdklasse C veilig te stellen en lijken de mogelijkheden voor Harkemase Boys om een prijs binnen te hengelen verkeken. Volgende week speelt Berkum uit bij SVZW in Wierden en ook dan zal er hard geknokt moeten worden voor de punten. Het eerste duel onder interim-trainer Van Oostrum heeft in ieder geval uitgewezen dat de nu goed verdedigende Zwollenaren dat kunstje nog wel beheersen.

Berkum-Harkemase Boys, 12 april 2014
Eindstand: 3-0 (1-0)

 

Doelpunten: 26. Jerrol Poot (1-0), 66. Ricardo Kuijer (2-0), 71. Chris van der Meulen (3-0)
Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Jerrol Poot, Frank Hoolsema (84. Ruud Wellenberg), Pascal Diender, Chris van der Meulen (88. Arjen Westrik), Youp Kok (62. Ricardo Kuijer)

Opstelling Harkemase Boys: Jacob de Vries, Joël Wagenaar, Arjen Bergsma (74. Harvey Bischop), Robin Huisman de Jong, Raymond Bolt, Joram Smits (46. Roel van der Meulen), Arton Musliu, Johnsen Bacuna, Heine Uuldriks (58. Gersinio Constansia), Klaas Schotanus, Jordy van Wijk.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goed gedaan, Berkum! En nu maar hopen dat deze klinkende overwinning het tij heeft doen keren en dat de positie in de hoofdklasse verzekerd wordt.:)

Reageer