WVF pakt ruime overwinning tegen DTS Ede

Zwolle – Na het gelijkspel tegen Nunspeet  moest vanmiddag thuis worden aangetreden tegen DTS uit Ede. De uitwedstrijd had een moeizame puntendeling opgeleverd maar de Edenaren maken lastige tijden door met maar weinig punten. Weliswaar lijkt na vorige week DFS de kampioen te worden toch kan dit seizoen nog genoeg opleveren. In die wetenschap nam WVF van meet af aan het initiatief in deze wedstrijd.

Hessel Berends stoomde al in de eerste aanval op naar het doel maar zijn voorzet werd ternauwernood onderschept. Een vrije trap na obstructie tegen Kevin Peters werd mooi verlengd door Jeroen van Brummen maar leverde nog geen doelpunt op. De openingstreffer kwam er dan toch door Marc Peppelenbos in de 16e minuut op aangeven van Jeroen. De constatering dat de gasten nog niet gevaarlijk waren geweest was wat voorbarig want in de 23e minuut kwam hun eerste gevaarlijke aanval waaruit Rijlaarsdam de gelijkmaker maakte. Even daarna lijkt Bas bouwhuis te kunnen scoren maar de bal springt weg op het moment dat hij wil aanhalen. Het laatste kwartier voor rust levert nog meerdere hachelijke situaties op voor het doel van DTS maar helaas nog geen doelpunten. Hun spaarzame uitvallen werden onschadelijk gemaakt door de geconcentreerd spelende  Robert Jan Stals en keeper Wibo van Dijk tikte een inzet prima uit het doel.

Na rust ging WVF onverdroten door. Echter nu in een versnelling hoger waar trainer Freddy Smit om zal hebben gevraagd (?).  De eerste kans was net niet aan Marc besteed om deze te verzilveren. Kort daarna kon Rob Meijerink zijn expertise tonen: een vrije trap krulde hij prachtig onhoudbaar  in het doel 2-1. Jeroen leek kort daarna te scoren maar de keeper redde goed. Jeroen onderbrak een aanvalsopbouw en ging richting doel. Opnieuw was keeper Yilmaz de winnaar. Dit was ook het geval op de inzet van Lennart Bril na een prachtige steekpass van Marthijn v/d Steege. Sybren Popen wenste niet onder te doen voor de passing van achteruit en hij bediende Hessel Berends die de bal beheerst onder de keeper door in het doel schoot 3-1. 

De doorgeschoven Marthijn van der Steege leek te scoren als eindstation van een mooie aanval met als aangever Lennart, maar hij kwam niet helemaal goed uit in zijn passen. De actieve Lennart  bracht in de 71 e minuut dan toch de 4-1 op het scorebord  via aangever Marc Peppelenbos. Wissels waren in in de  personen van Patrick Koning en Bart Sluiter voor Rob M. en Jeroen. Hessel Berends kwam nu baaf rechts te spelen en mikte van grote afstand op de lat. Het slotakkoord was dan toch voor Lennart Bril die afrondde na voorbereiding van Patrick en Marc. Een prima overwinning met hierna nog 3 wedstrijden voor de boeg. We staan 6 punten los van de koppositie maar na vandaag ook 6 punten los van de nummer 3!! 
Volgende week uit naar NSC  Nijkerk waar toch met gepast vertrouwen naar toe kan worden geleefd.

Karakteristieken

WVF –  DTS   5-1 (1-1).

Score verloop: 16  Marc Peppelenbos   1-0,  23  Rijlaarsdam 1-1 , 52  Rob Meijerink 2-1,   Hessel Berends 3-1, 71 en 86 Lennart Bril  4-1  en 5-1

Gele kaart:  DTS   Edwin Aben    /   WVF Hessel Berends

Toeschouwers: 175

Scheidsrechter: W. Smit

Opstelling WVF: Wibo van Dijk, Robert Stals , Marthijn van der Steege, Sybren Poppen, Kevin Peters, Bas Bouwhuia, Jeroen van Brummen (Bart Sluiter), Rob Meijerink (Patrick Koning), Mark Peppelenbos,  Lennart Bril   Hessel Berends

Opstelling DTS:  Yilmaz, Aben, van Wijk, Willemsen, Pesulima (Baay), Speldenbrink, Vervaart (Axwijk), Buikema, Rijlaarsdam, van der Wal, Lak.

Door: Bert Kamerman
Artikel delen:

Reageer