Be Quick ten onder tegen fysiek spelend Den Ham

Zwolle – Be Quick ’28 heeft vanmiddag dé kans laten liggen om dicht bij het kampioenschap te komen in de tweede klasse H. In de thuiswedstrijd tegen Den Ham gaf de ploeg niet thuis tegen het strijdlustige Den Ham. Door de nederlaag van RDC doet de ploeg van Arnie Pot echter nog steeds volop mee.

Den Ham toont zich op zaterdagmiddag strijdlustig aan het sportpark aan het Stadionplein. Be Quick probeert zich voetballend te verweren, maar heeft het moeilijk. De eerste echte kans lijkt in de 5e minuut echter wel toe te vallen aan de roodzwarte brigade. Rutger Minkjan  komt na een goede combinatie vrij achter de linie van Den Ham, maar wordt ten onrechte afgevlagd voor buitenspel.

In de 9e minuut komt Den Ham op voorsprong. Na slecht verdedigend werk van Be Quick is het Robin-Jon Bergins die de bal zomaar in het doel kopt na een voorzet van Roy Zorgdrager: 0-1. Cas Duiker krijgt een kleine kans in de 11e minuut, maar de bal gaat net over het doel. Geen gelijkmaker voor Be Quick en even later mag het de handen dichtknijpen als Den Ham de paal raakt na een corner.

Hét moment in de eerste helft volgt in de 24e minuut. Bas Buimer zet Sander Aarten vrij voor de keeper, maar zijn lob gaat net over.

Be Quick kan in de  eerste helft niet echt meer duidelijk maken wat het verschil is tussen de nummer een en de nummer tien op de ranglijst. Vlak voor rust schiet Bas Buimer een vrije trap net over, maar na een tegenvallende eerste helft staat Be Quick met 0-1 achter.

Na de rust probeert Be Quick met wat meer pressie te spelen en staat het ook wat meer op de helft van Den Ham. Het lukt echter niet om de verdediging van de tegenstander uiteen te spelen. In de 68e minuut mag Be Quick van geluk spreken dat er door Den Ham niet gescoord wordt als twee verdedigers de bal niet weten weg te werken. In de 70eminuut krijgt de thuisploeg echter een grote kans om de score in evenwicht te brengen. Talha Özen zet Sander Aarten alleen voor de keeper, maar die reageert besluiteloos.

Bij Be Quick wordt er dan nog wat gewisseld, maar het mag niet meer baten. Den Ham  beslist de wedstrijd in de 84eminuut. Na een goede actie van Louis Vijfhuizen komt Gerjan Blekkenhorst in scoringspositie en die faalt niet: 0-2.

Be Quick verliest, maar ziet ook dat RDC verliest. De ploeg kreeg in blessuretijd nog twee tegendoelpunten van ASC te verwerken en ging in eigen huis met 2-3 ten onder. De stand aan kop van de ranglijst is daardoor weer open, want Vroomshoopse  Boys wist wel te winnen.

Opstelling Be Quick:  René Oosterhof, Eric van Beek, Floris Blom, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Felix Boessenkool (77. Wim Nijburg), Sander Aarten, Karwan Mehrabi (64. Frank Oosterhof), Aron Tempelman, Bas Buimer, Cas Duiker (46. Talha Özen).

Door: Gerco Grevers 

Artikel delen:

Reageer