Fietsers botsen op Voorsterweg

Zwolle – Op de Voorsterweg is zaterdagmiddag 12 april een 68-jarige fietsster uit ’s-Heerenbroek gewond geraakt bij een aanrijding met een 19-jarige fietser uit Hattemerbroek.

De twee fietsten over het fietspad elkaar tegemoet. De 19-jarige man kwam teveel op de weghelft van het slachtoffer, waardoor een botsing ontstond. De vrouw is met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Mike 70
  Waarom je vraag? Omdat er een 69 jr. fietser bij is betrokken? Als je goed gelezen hebt kwam de 19 jarige fietser op de andere weghelft, wat doet het soort fiets er dan toe???

 2. er is veel te weinig ruimte voor dubbele fietspaden aan een kant van de weg .Vandaar ook het gevaar van aanrijdingen.Soms wordt er ook nog door drie fietsers naast elkaar gereden

 3. @Mij
  Omdat het reactievermogen t.o.v. de snelheid van onze mensen op leeftijd niet meer samengaat. Ik zie ze regelmatig de snelheid halen van een scooter. Als er dan inderdaad iemand op de verkeerde weghelft zit kun je niet meer tijdig reageren, ook al sta je dan volledig in je recht, wat heb je daar aan als je in de Isala ligt.

 4. Ter info: in die regio is de gemiddelde mens mentaal
  niet zo flexibel dat “De twee fietsten over het fietspad elkaar tegemoet.”
  goed af kan lopen. Helaas.
  De twee mensen fietsten naar elkaar toe,
  begrijp ik, en fietsten toen tegen elkaar aan.
  Oh oh !

 5. Ach Mike, als je de midden 20 gepasseerd bent reageer je al niet zo snel meer als toen je nog rond de 20 was.
  Moeten alle ouderen dan maar uit het verkeer en de samenleving geweerd worden? Je scheert wel heel snel iedereen over 1 kam.
  Als de andere fietser gewoon op zijn eigen weghelft was gebleven was dit niet gebeurd. Ga er niet allerlei onzindingen bij halen die er niets mee van doen hebben.

 6. Toch vind ik dat Mike wel een punt heeft. Als je iemand op een fiets ziet dan heb je een bepaalde verwachting wat snelheid betreft. Elektrische fietsen kunnen tegenwoordig al 45 km/h halen

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3581716/2014/01/22/Elektrische-superfiets-45-km-per-uur-zaait-verwarring.dhtml

  Als je een ongeveer 20km/h verwacht en iemand rijdt ongeveer het dubbele, dan kan ik me voorstellen dat je dat verkeerd inschat.

  Je krijgt dan eenzelfde reactie als dat je hebt als iemand met 60km/h over een snelweg sukkelt. die is ook veel sneller dichtbij dan je verwacht had.

Reageer