Kruiswegstatie in Noorderkerk

Zwolle – In deze week voorafgaand aan Pasen vindt elke avond een stilteviering plaats in de Noorderkerk aan de Thorbeckegracht. Ook is er voor het eerst een kruiswegstatie te zien over het lijden van Christus. 
 
kruiswegstatie.jpg 
De stiltevespers in de Noorderkerk vinden traditiegetrouw plaats in de zogeheten Stille Week, dat is de week waarin Goede Vrijdag valt. Goede Vrijdag is in de christelijke traditie de gedenkdag van het sterven van Christus aan het kruis. Vespers zijn avondgebeden waarin stilte en inkeer centraal staat. Het is een meditatieve liturgie die zwijgend wordt ondergaan. Ze beginnen elke werkdag deze week om 19 uur en ze duren een half uur. Iedereen is welkom, ongeacht of je wel of niet gelooft.

De kruiswegstatie in de Noorderkerk is afkomstig uit de verzameling van Reina Folkerts uit Hattem. Zij beheert ook de website kruiswegstaties.nl waarop tal van lijdenstaferelen zijn te vinden. 
Vanouds komen kruiswegstaties uit de rooms-katholieke kerktraditie, maar de laatste jaren stellen protestanten zich er ook open voor. 
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 19.00 uur in de Noorderkerk aan de Thorbeckegracht in Zwolle. 
Artikel delen:

Reageer