Een nieuw Seizoen Oude Muziek

Zwolle – Het Seizoen Oude Muziek keert in 2014-2015 terug naar Overijssel. Het Seizoen is samengesteld door de Organisatie Oude Muziek (makers van het Festival Oude Muziek), en brengt 1000 jaar muziek in 95 concerten op 43 bijzondere locaties. Op het programma staan publiekslievelingen zoals Ton Koopman, Emma Kirkby en Jordi Savall, en er is aandacht voor jong talent zoals Musicall Humors en ClubMediéval.

In Overijssel staan drie concerten in Zwolle (Lutherse Kerk) en zes concerten in Deventer (Penninckshuis en Synagoge) op de agenda. In beide plaatsen spelen de topspelers Ton Koopman en Tini Mathot Bachs meesterwerk ‘Die Kunst der Fuge’ op twee klavecimbels en laat Ensemble Gilles Binchois de poëtische taal van de troubadours horen met de ‘Cantigas de Santa Maria’. Speciaal in Deventer zal ensemble Le Miroir de Musique zich werpen op de klanken van de vroege viool, zet het jonge ensemble ClubMediéval een nieuwe standaard voor de uitvoering van middeleeuwse muziek en klinken de bekende klanken van luitist Fred Jacobs samen met gambist Mieneke van der Velden.

 

Het Seizoen Oude Muziek wordt georganiseerd door Organisatie Oude Muziek, makers van onder andere het Tijdschrift Oude Muziek (TOM) en het jaarlijkse Festival Oude Muziek. Van oudsher betekent het Seizoen Oude Muziek de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door internationale topmusici op bijzondere locaties. Jaarlijks terugkerend ritueel binnen het seizoen is de BachDag: een festival-uit-één-dag, compleet in het teken van de muziek van Johann Sebastian Bach. Het seizoen 2014-2015 start in oktober 2014 en eindigt in mei 2015.

Concert data Zwolle
di 9 dec 2014, 20.00 uur – Ton Koopman & Tini Mathot (Lutherse Kerk)

di 10 mrt 2015, 20.00 uur – Ensemble Gilles Binchois (Lutherse Kerk)
wo 6 mei 2015, 20.00 uur – Tiburtina (Lutherse Kerk)

 Kaartverkoop en meer informatie op www.oudemuziek.nl/agenda

Artikel delen:

Reageer