Coassistenten Isala actief voor Mercy Ships

Zwolle – Elk jaar organiseren coassistenten van Isala het Benefietdiner om onder andere via een veiling geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar dineren de artsen, arts-assistenten en coassistenten op 2 mei bij Waanders in de Broeren. Het goede doel is de volgende missie van Mercy Ships Holland.

 

Enthousiast geworden door de verhalen van twee artsen van Isala, orthopedisch chirurg Adriaan Mostert en plastisch chirurg Tjeerd de Jong, koos de Benefietdinercommissie er dit jaar voor de opbrengst van de Benefietavond aan Mercy Ships te doneren. Mercy Ships Holland is een varend ziekenhuisschip voor de allerarmsten. Het schip vaart langs de westkust van Afrika en biedt in samenspraak met de regering van het land medische zorg en werkt samen met lokale artsen. “Het is een duurzaam goed doel en niet een cowboy-heldendaad”, beargumenteert commissielid Romee Reijsenbach de Haan de keuze. “Alles is in samenwerking met de regering van het land dus is Mercy Ships gewenst en worden ze ook verwacht. Ze zijn self-sufficient waardoor ze het land niet belasten. Ze voeren niet alleen operaties uit, maar hebben ook een goed natraject van controles en verzorging, psychologische zorg en aandacht voor onderwijs, zoals tandenpoetsen en mondhygiëne.”

Sponsoren

Vorig jaar werd er in totaal nog bijna 24.000 euro opgehaald. Of dat dit jaar in de sfeervolle ambiance van de Broerenkerk gaat lukken, moet nog blijken. Hoewel het diner en de veiling alleen toegankelijk zijn voor artsen, arts-assistenten en coassistenten is het vrij voor iedereen om het goede doel te sponsoren. Meer informatie: www.benefietdinerzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer