Wielrenster Marijn de Vries veilt eerste racefiets

Zwolle – De Zwolse profwielrenster Marijn de Vries (35) veilt haar eerste racefiets voor het goede doel. De Vries, uitkomend voor Team Giant-Shimano, kocht ruim zes jaar geleden haar eerste fiets bij Bikeshop Stappenbelt in Zwolle. Nu stellen Edwin Stappenbelt en Marijn de Vries de fiets ter beschikking voor Right To Play. De gehele opbrengst van de veiling gaat naar deze organisatie, opgericht door oud-schaatser Johan Olav Koss.

Op haar 30ste besloot journaliste Marijn de Vries haar leven een radicale wending te geven en te proberen of ze nog profwielrenster kon worden. Op haar Ridley Triton, anderhalf jaar daarvoor gekocht bij Edwin Stappenbelt, kreeg ze helemaal de smaak te pakken en ontdekte dat ze hard kon fietsen. Veel harder dan de gemiddelde vrouw. De ritjes werden echte trainingsritten en ook haar eerste wedstrijden reed De Vries op de Ridley. Daarmee trok ze nogal wat bekijks, want haar fiets was van aluminium, afgemonteerd met Shimano 105 en er zat een triple crankset op. Geen vrouw koerst met een triple, ook amateurvrouwen niet. De Vries wel. Op de Cauberg reed ze tijdens de Amstel Gold Race voor vrouwen, haar eerste klassieker, op een koffiemolentje menig stoempend renster voorbij.

Toen Leontien van Moorsel haar ontdekte als renster met veel potentie verdween de Ridley al snel de schuur in. Er moest nu een ‘echte’ koersfiets komen. Inmiddels rijdt De Vries voor Team Giant-Shimano, op het nieuwste vrouwenmodel van Giant – onvergelijkbaar met haar eerste exemplaar. Dat neemt niet weg dat de fiets waar alles op begon een goed karretje is. Zonde om in de schuur te laten staan.

Om deze reden stelt Stappenbelt Zwolle de fiets beschikbaar voor een veiling voor het goede doel. Tijdens een open dag van de Bikeshop op 19 april zal de fiets onder begeleiding van notaris mr. A.P. Fijn van Het Notarieel per opbod worden geveild. Rond 15:00 uur zal de veilingmeester de veiling sluiten, zorg dat je op tijd bent!

De gelukkige koper van de fiets krijgt een gesigneerd exemplaar van het ‘Vrouw&Fiets, handboek voor de fietsende vrouw’ (geschreven door Marijn de Vries en Nynke de Jong) én, belangrijker nog: De Vries biedt de koper een tochtje in haar gezelschap aan!

De volledige opbrengst gaat naar Right To Play, de organisatie van oud-schaatser Johan Olav Koss waar Marijn ambassadeur van is. Right To Play leert kinderen in crisisgebieden weer spelen en kind zijn. Een vertegenwoordiger van Right To Play zal na de veiling het bedrag in ontvangst nemen en iets over de organisatie vertellen.

Bieden op de fiets kan al online, via http://marijndevries.nl of http://www.stappenbeltzwolle.nl/nieuws/veiling. De open dag van Bikeshop Stappenbelt is van 10.00 uur tot 17.00 uur aan de Betje Wolffstraat 1a in Zwolle.
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer