Gemeente rond Pasen gesloten

Zwolle – Vanwege Goede Vrijdag en Pasen zijn alle locaties van de gemeente Zwolle gesloten op vrijdag 18 en maandag 21 april a.s.

Daarna volgen in verband met feestdagen ook sluitingen op: Donderdag 29 mei (Hemelvaart) Vrijdag 30 mei Maandag 9 juni (2e Pinksterdag). Als u een afspraak wilt maken voor bijvoorbeeld het verlengen van een rijbewijs, of het ophalen van een paspoort kan dit via www.zwolle.nl/afspraakmaken u kunt ook bellen met 14038.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Ik moet gewoon naar mijn werk op goed vrijdag, geldt zo’n beetje voor het hele bedrijfsleven. Raar dat gemeente-ambtenaren anno 2014 nog steeds vrij zijn op Goede Vrijdag…

 2. Raar dat er mensen zijn die niet begrijpen dat Goede Vrijdag iets met geloof te maken heeft en dat er daarom mensen zijn die vrij willen hebben.

 3. Is er ook een goede vrijdag voor Pinksteren, let op. dan zijn ze vast ook vrij. Dit heeft natuurlijk niets met klantvriendelijkheid te maken, maar net als bij de banken is het wachten op een algemene avondopenstelling hoor!!

 4. Bericht door gertW, op 14 april 2014 15:34
  Raar dat er mensen zijn die niet begrijpen dat Goede Vrijdag iets met geloof te maken heeft en dat er daarom mensen zijn die vrij willen hebben.

  Ja, en Witte Donderdag ook. Maar er zijn toch ook mensen die niet geloven en dus gewoon kunnen werken.

 5. Dit is wel de grappigste reaktie die ik las:
  “Maar er zijn toch ook mensen die niet geloven en dus gewoon kunnen werken. ”

  Wel, er zijn ook mensen die wel geloven, en tegelijkertijd
  ook kunnen werken.

 6. niet meer van deze tijd!!!!

  mensen die de behoefte (om welke reden dan ook) aan vrij hebben kunnen toch gewoon verlof aanvragen

  als gemeente de 24 – uur economie aanjagen en dan jezelf terugtrekken – over voorbeeld voor de maatschappij gesproken

  gaan we dan eindelijk ook de feestdagen van andere geloven/leefwijzen aanwijzen als vrije dag, lijkt mij wel normaal in een multi cultureel land als Nederland!!

  lang leve de vrijheid!!

 7. Je kunt gewoon vrij nemen wanneer je gelovig bent, net zoals bij de Bid- en Dankdag. Bijna nergens (behalve kennelijk voor gemeenteambtenaren) is dit een betaalde vrije dag.

 8. ik geloof ook moet ook gewoon werken op goede vrijdag, en ga ’s avonds naar de kerk, ik denk dat er geen kerkdienst meer overdag is op goede vrijdag, maar alleen ’s avonds.

 9. Goede Vrijdag is toch geen algemeen erkende vrije dag?
  De gemeente (o.a. VVD-D66) wil de ondernemers steeds meer koopzondagen opdringen maar zelf laten ze klant rond Christelijke Feestagen voor een dichte deur staan?

 10. Klopt, Observer. Er kunnen wel afspraken over worden gemaakt in de CAO. De CU in Zwolle heeft daarop maar weinig invloed. Ik begrijp trouwens dat er meer bedrijven zijn die de werknemers op Goede Vrijdag vrijaf geven.
  @Bigro, dan heb je geluk. Geldt zeker niet voor iedere werknemer.

 11. Overigens zijn vrije dagen geregeld in je arbeidsovereenkomst. Die is sowieso niet gelijk voor iedereen. Dat ik nu geen 30% korting op mijn hypotheekrente krijg, omdat ik niet bij een bank werk, is jammer, maar logisch. Als je wel zulke voorwaarden wil hebben, zul je bij de juiste organisatie moeten.solliciteren. Andere mensen ze proberen af te pakken is kinderachtig en levert niemand wat op.

 12. Bericht door Japser, op 15 april 2014 8:26
  @Dame alle ambtenaren, bankmedewerkers en ik dacht ook leraren. Niet alleen gemeenteambtenaren

  Alle ambtenaren zijn vrij, maar ook veel bouwbedrijven en bedrijven die connecties hebben met de bouw zijn vrij of gedeeltelijk vrij.
  Ik ben vrijdag ook vrij.
  :D:D:D

 13. Niet alle ambtenaren, Jasper. Rijks- en provincieambtenaren zijn niet vrij. De vrije Goede Vrijdag is eind jaren negentig in de CAO geschrapt.

 14. Hahahaha, wat een jaloezie hier!

  Voor iedereen die roept dat goede vrijdag als vrije dag achterhaalt is: ik heb nieuws! De opvatting dat een ambtenaar niets doet tijdens werktijd stampt helemaal uit de pre-historie….opzich zou je daar pas over kunnen oordelen als je een tijdje ambtenaar (geweest) bent. Wedden dat 95% van jullie dat niet is?

  By the way: ik ga lekker genieten van mn vrije dagen komend weekend! Werkse met zn allen! 🙂

 15. opzich zou je daar pas over kunnen oordelen als je een tijdje ambtenaar (geweest) bent

  Ja.

  De opvatting dat een ambtenaar niets doet tijdens werktijd stampt helemaal uit de pre-historie.

  Niet allemaal…

Reageer