Zwolle Surprising City

Zwolle – Is binnenstad Zwolle 2020-proof? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens het minisymposium dat Citycentrum Zwolle organiseert, en wel op 22 april 2014, 20.30 uur, in het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt. Geïnteresseerden zijn van harte welkom, graag uiterlijk woensdag 16 april aanmelden via info@citycentrum-zwolle.nl.  

nieuws_16_gr.jpg 

Citycentrum houdt 22 april a.s. de jaarvergadering voor haar leden en maakt van deze gelegenheid gebruik er een minisymposium aan te koppelen. Daarvoor worden leden, partners vanuit gemeente, horeca, cultuur en vastgoed en overige geïnteresseerden van harte uitgenodigd. Om samen op zoek te gaan naar antwoorden op de volgende vragen. Hoe blijven winkelstraten ook in 2020 nog aantrekkelijk voor de consument? Want waarom zou de consument tegen die tijd nog fysieke winkels en winkelgebieden bezoeken  als alles vanuit huis online te koop is? En zijn deze winkelgebieden, zowel qua plek als invulling, nog wel vergelijkbaar met nu? Wat is er nodig om in 2020 een topbinnenstad te hebben, een binnenstad die een ‘surprising city’ kan worden genoemd, want dat is waar het tegen die tijd om draait?

Onder regie van INRetail hebben het afgelopen jaar zo’n 30 experts uit diverse disciplines zich gebogen over deze vragen, onderdeel van het onderzoeksprogramma Shopping 2020. Citycentrum Zwolle heeft twee van deze experts, Marcel Evers van INRetail en Peter Joziasse uit de kunst- en cultuursector,  uitgenodigd om een toelichting te geven op het onderzoeksresultaat tot nu toe en om specifiek in te gaan op de situatie in de Zwolse binnenstad.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Parkeren met de auto in de binnenstad is onaantrekkelijk, parkeren met de fiets is ook niet ideaal, en met de bus naar de binnenstad wordt ook steeds onaantrekkelijker. Het is ook niet echt alsof je je er welkom voelt… maar dat is mijn mening.

Reageer