Groep Zwollenaren per fiets naar de Bekerfinale

Zwolle – Honderden bussen rijden zondag van Zwolle naar Rotterdam voor de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax. Dat belooft een grandioze happening te worden. Een groep Zwollenaren heeft echter voor een ander vervoersmiddel gekozen. Zij leggen de afstand naar De Kuip, zo’n 170 kilometer, per fiets af. “De groep bestaat nu uit zo’n tien renners, maar daar kunnen gerust nog meer liefhebbers bij”, stelt initiatiefnemer Eric Krabbe.

 

“Ons doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Dat goede doel is PEC Zwolle United”, zegt Krabbe, eigenaar van DjopzZ. “PEC Zwolle United ondersteunt, naast diverse maatschappelijke projecten, de ‘Ride to Brasil’ en dat vinden wij prima passen bij deze tocht. Wij vinden het bovendien leuk dat Martin Elsendoorn, initiatiefnemer van de Ride to Brasil, zondag meefietst. Daarnaast heeft ook Steven Eertman, speler van landskampioen Landstede Volleybal, al toegezegd dat hij op de fiets stapt voor de tocht naar De Kuip.” De groep wordt begeleid door voormalig profwielrenner Maarten Nijland. Daarnaast rijdt er een bezemwagen mee.

“Bij aankomst in Rotterdam wacht ons een warme douche en een maaltijd. Bovendien kijken wij uiteraard met zijn allen de finale in het stadion. En na afloop stappen wij met de beker onder onze arm de bus in voor de terugreis”, aldus Krabbe, die zelf ook meefietst. “Meefietsen met dit unieke evenement kost niets. Wel vragen we de deelnemers om in hun netwerk op zoek te gaan naar bedrijven die dit initiatief willen steunen. Hiervoor hebben we een drietal sponsormogelijkheden, deze staan op de website www.opdefietsnaardekuip.nl beschreven. De kosten voor het eten en drinken na de fietstocht zijn voor eigen rekening.” Het maximaal aantal deelnemers is vastgesteld op twintig.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Goed initiatief, maar…. je moet toch met de bus of auto-combi?
    Als ik op de fiets zou willen kom ik de Kuip niet in. Je krijgt je toegangskaart namelijk pas in de bus of op de parkeerplaats.

Reageer