Start belparkeren in Zwolle

Zwolle – De Zwolse wethouder René de Heer en voorzitter Citycentrum Zwolle Peter Pels, zijn donderdag aanwezig bij de officiële starthandeling van belparkeren in Zwolle. De bijeenkomst vindt op donderdagmiddag plaats bij een parkeerautomaat in de Potgietersingel.

In diverse gemeenten kunnen automobilisten gebruik maken van belparkeren. In Zwolle is belparkeren vanaf 17 april ook mogelijk. Dit betekent dat men achteraf betaalt voor het parkeren door het aan- en afmelden van de parkeeractie met de mobiele telefoon. Tijdens de starthandeling op 17 april geven de wethouder en de voorzitter van het Citycentrum Zwolle gezamenlijk een toelichting onder meer over: de nieuwe ontwikkelingen in het parkeerbeheer met behulp van onlinediensten en de voordelen ervan voor de bezoekers van het Zwolse centrum.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Belparkeren? als ik de middenstand een tip mag geven? Zorg dat het parkeren heel snel gratis wordt want de retailbranche is ten dode opgeschreven oa. door die woekertarieven .

  2. Nu zal ik meestal op de fiets naar het centrum gaan, maar ik zou graag duidelijkheid willen van de gemeente en exploiterende partijen wie deze gegevens kunnen gebruiken.

    Het bedrijf SMS Parking is het enige bedrijf dat heeft geweigerd gegevens af te staan aan de belastingdienst. Gelukkig stelde de rechter ze in het gelijk. Anders gesteld: alle andere partijen (ik noem bijv. Yellowbrick, Parkmobile en Park-line) hebben klakkeloos alle parkeergegevens afgestaan aan een derde partij die daar zijn voordeel mee heeft gedaan. In dit geval de belastingdienst, die hiermee leaserijders zonder bijtelling probeerde te betrappen.

    Degene die dit persberichtje heeft verstuurd en checkt of het online staat, kan vast wel duidelijkheid geven hoe het beleid van de gemeente Zwolle is…

  3. In de gelezen testen van het belparkeren is ook nog geen zuivere koffie want schijnt dat het ook nog aardig wat kost als het geld van de rekening is afgeschreven.Al met al weer een duur grapje wat door menigeen niet gebruikt zal worden en ze de stad Zwolle links laten liggen en elders gaan shoppen

Reageer